V bojoch so separatistami zahynuli ďalší traja ukrajinskí vojaci

NETKY.SK • 24 November 2014, 11:54 • 2 min
V bojoch so separatistami zahynuli ďalší traja ukrajinskí vojaci

KYJEV - Traja ukrajinskí vojaci prišli za posledných 24 hodín o život v bojoch s proruskými separatistami na východe Ukrajiny. K obetiam na životoch došlo aj napriek prímeriu, ktoré je platné od začiatku septembra. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na ukrajinského vojenského hovorcu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ukrajina v sobotu stratila štyroch vojakov, celkový počet padlých od začiatku prímeria tak podľa armády stúpol na približne 150.

 

Z oboch strán dochádza k opakovanému delostreleckému ostreľovaniu aj napriek prímeriu, ktoré 5. septembra pod záštitou Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) podpísala Ukrajina, Rusko a vodcovia separatistov.

 

Vládne sily a povstalci sa navzájom obviňujú z porušovania podmienok prímeria. Podľa Reuters to vyvoláva obavy z toho, že prímerie sa môže celkom zrútiť. Od apríla, keď na východnej Ukrajine vypuklo povstanie separatistov, zahynulo už viac ako 4300 ľudí.

 

Ukrajinská armáda tvrdí, že povstalci pokračujú v útokoch na pozície vládnych síl v blízkosti miest Doneck a Luhansk. Za posledných 24 hodín došlo k viac ako 50 útokom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies