V bojnickej ZOO zakladajú novú vlčiu svorku

NETKY.SK • 8 August 2015, 18:11 • 2 min
V bojnickej ZOO zakladajú novú vlčiu svorku

BRATISLAVA - Zoologická záhrada v Bojniciach bude mať novú vlčiu svorku.

slovakia

left justify in out

Prvým krokom bolo dovezenie troch vlčíc eurázijských z plzenskej ZOO, ktoré sa stanú základom novej svorky. Vlčice sa narodili v máji minulého roku a ich matka je potomkom vlka, ktorého poskytla ZOO Bojnice do Plzne pred 15 rokmi. Pre vlčie dámy teraz zháňajú nového samca, ktorý ich svorku doplní. V hornej časti ZOO pripravujú pre nové vlky veľký lesný výbeh s dvoma vyhliadkami pre návštevníkov, z ktorých bude zážitok z pozorovania týchto šeliem výraznejší a zaujímavejší. Bojnická zoologická záhrada zatiaľ nemala stabilnú vlčiu svorku, pretože v posledných rokoch musela chovať skonfiškované samce vlka odobraté štátom z ilegálneho chovu, ktoré museli držať po jednom.


Vlk je najväčším druhom čeľade psovitých šeliem. Dodnes je spájaný s rozmanitými neopodstatnenými mýtami a výmyslami, pre ktoré bol človekom vytláčaný alebo už vyhubený (západná a severná Európa). Zdravý jedinec vlka je mimoriadne plaché a inteligentné zviera, vyniká svojou vytrvalosťou a odolnosťou. Človeku a jeho sídlam sa vyhýba, no keďže si vyberá čo najprístupnejšiu korisť, ľahko sa ňou stávajú ovce a iné domáce zvieratá.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies