V Belgicku zatkli bossa talianskej mafie, nepomohla mu ani falošná identita

NETKY.SK • 14 December 2015, 12:48 • 2 min
V Belgicku zatkli bossa talianskej mafie, nepomohla mu ani falošná identita

BRUSEL - Jedného z dlhodobo najhľadanejších talianskych mafiánov Sebastiana Signatiho zatkli na území Belgicka. Uviedla to dnes televízna stanica RTBF.

slovakia

left justify in out

Signatiho v roku 2005 odsúdili v juhotalianskej Kalábrii na 27 rokov väzenia kvôli účasti na medzinárodnom obchode s drogami. Orgánom činným v trestnom konaní sa ho však vtedy nepodarilo nájsť a zatknúť, keďže zmizol bez stopy. Ako vyšlo najavo, Signati niekoľko rokov tajne žil vo flámskom mestečku Meise na predmestí Bruselu, pričom mal k dispozícii viacero falošných pasov.

 

Napokon ho prezradili odtlačky prstov, ktoré mu odobrali na istej súkromnej klinike v Bruseli. Na základe nich sa zistilo, že ide o osobu, po ktorej je vyhlásené medzinárodné pátranie. Sebastiano Signati je jedným z bossov zločineckej organizácie Ndrangheta z regiónu Kalábria. Mal na starosti pašovanie kokaínu vo veľkom medzi Latinskou Amerikou a Talianskom. Pred pol druha rokom talianska justícia zhabala jeho majetok v odhadovanej hodnote 250 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies