V auguste padali v Tatrách rekordy návštevnosti

NETKY.SK • 26 September 2011, 21:38 • 2 min
V auguste padali v Tatrách rekordy návštevnosti

V auguste padali v Tatrách rekordy návštevnosti

slovakia

left justify in out

img

Druhá polovica nedávno skončenej letnej turistickej sezóny bola vo Vysokých a Nízkych Tatrách z pohľadu návštevnosti rekordná. Podľa hovorkyne spoločnosti Tatry mountain resorts (TMR) Kataríny Šarafínovej zaznamenali tamojšie strediská vrátane zábavného akvaparku pri Liptovskom Mikuláši v auguste takmer 390.000 turistov.

"Naše veľhory zásluhou pokračujúcich rozsiahlych investícií postupne ožívajú a lákajú čoraz viac návštevníkov," uviedla pre TASR Šarafínová s tým, že veľký podiel na úspechu letnej sezóny TMR má tohtoročná akvizícia Aquaparku Tatralandia. "Celková návštevnosť našich stredísk počas leta medziročne vzrástla o 16 % a prekročila úctyhodnú hranicu 760.000 turistov. Výnosy predstavujú sumu 12,4 milióna eur," spresnila.

Obrovským pozitívom je podľa predsedu predstavenstva TMR Bohuša Hlavatého zistenie, že veľkú časť tatranskej klientely tvorili slovenskí dovolenkári. "Dokázali sme, že sa nedá donekonečna vyhovárať na krízu a účinnou akciovou kampaňou sme prilákali aj tých, ktorí donedávna o letnej dovolenke v Tatrách neuvažovali. Napĺňame tak našu stratégiu budovania celoročnej destinácie," skonštatoval.

"Aktuálne letné ukazovatele sú prísľubom aj pred blížiacou sa zimou. Novými investíciami do lanoviek, zasnežovania, ubytovacích a stravovacích služieb sa snažíme vytvárať priestor pre ešte väčšiu spokojnosť našich návštevníkov. Verím, že ich príde ešte viac ako vlani a presvedčíme ich o správnosti voľby stráviť zimnú dovolenku v Tatrách," dodal Hlavatý.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies