V Abcházsku našli dve mŕtve telá turistov, zahynuli v dôsledku výbuchov v muničnom sklade

NETKY.SK • 3 August 2017, 12:18 • 2 min
V Abcházsku našli dve mŕtve telá turistov, zahynuli v dôsledku výbuchov v muničnom sklade

MOSKVA - Po sérii výbuchov a následnom požiari sa v stredu v muničnom sklade v Abcházsku, odštiepeneckej časti Gruzínska, našli telá dvoch ruských turistov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes ruská tlačová agentúra TASS. Agentúra DPA uviedla, že išlo o dve ženy. Výbuchy v priestoroch skladov abcházskych ozbrojených síl pri meste Gudauta trvali štyri hodiny, uviedol TASS s odvolaním sa na zdroj abcházskeho ministerstva vnútra. Telá dvoch žien sa našli dnes ráno neďaleko miesta výbuchov.

 

Informácie o troch nezvestných turistoch sa objavili už v stredu, pátranie však museli pre výbuchy pozastaviť. "Našli sa telá dvoch ľudí, ktorí podľa všetkého zahynuli na následky zranení od šrapnelov. Pátranie po tretej osobe pokračuje," dodal zdroj s tým, že turisti zrejme zahynuli pri návrate z výletu pri vodopáde.

 

Pri incidente sa zranilo až 60 ľudí, z ktorých 27 hospitalizovali. Celkove je medzi zranenými 19 ruských občanov, ktorí trávili dovolenku v oblasti neďaleko dejiska udalosti.

Prípad začala vyšetrovať abcházska prokuratúra.

 

Veľká väčšina medzinárodného spoločenstva neuznáva samostatnosť Abcházska. Okrem Ruskej federácie ju uznáva iba niekoľko krajín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies