Už sme nemali zviazané ruky v III. tretine, tvrdí Tatar

NETKY.SK • 15 Máj 2014, 07:49 • 2 min
Už sme nemali zviazané ruky v III. tretine, tvrdí Tatar

MINSK - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek oprášil staré väzby spred dvoch rokov zo strieborných Helsínk a hneď z toho boli tri góly v sieti Nórov.

slovakia

left justify in out

Útok Michel Miklík, Juraj Mikúš, Tomáš Tatar prispel k prvému víťazstvu Slovákov na majstrovstvách sveta v Minsku troma gólmi, pričom každý z trojice útočníkov rozvlnil sieť za nórskym brankárom Larsom Haugenom. Slováci zdolali Nórov 5:2 a v A-skupine MS 2014 konečne zvíťazili.

 

"Určite to pomohlo, že nás dali tréneri opäť dokopy. Na ľade sme si rozumeli. Už sme spolu hrali, vedel som, čo od spoluhráčov čakať. Vyšlo nám hneď prvé striedanie, to veľmi povzbudí. Odohrali sme veľmi dobrý zápas," hovoril po stretnutí s nadšením v hlase Juraj Mikúš. 

 

Jeho hviezdna chvíľa prišla v 10. min prvej tretiny, keď si v útočnom pásme súpera dovtedy hľadal streleckú pozíciu, kým nenapol sieť Nórov. Poslal vtedy Slovákov do vedenia na 2:1. "Stratili sme puk v útočnom pásme, ale hneď sme ho otočili. Nórsky útočník sa trochu na mňa 'vyflákol' a Michel zobral dvoch bekov do bránky. Aj som si hovoril, aby som bol s pukom trpezlivý. Čakal som na vhodný moment do poslednej chvíle a dočkal som sa. Je to výborné, že sme získali tri body a konečne to vyšlo," opísal aj svoj gól 27-ročný útočník Juraj Mikúš, pôvodom zo Skalice. 

 

Jeho spoluhráč z útoku Tomáš Tatar už v 2. min otvoril skóre a v mixzóne neskoršie víťazstvo komentoval nasledovne: "Poučili sme sa z predchádzajúcich zápasov. Hrali sme aktívny hokej aj v tretej tretine, nemali sme už v nej zviazané ruky. V útoku s Ďurom Mikúšom a Michelom Miklíkom nám to išlo, každý z nás dal gól. Som rád, že sa úspešne obnovila spolupráca spred dvoch rokov.“ 

 

Juraj Mikúš hovorí, že zaťažovať sa možnou vidinou postupu do štvrťfinále po prvom víťazstve na turnaji v tíme veľmi nechcú. To by určite nebolo dobré. "Sústredíme sa na najbližší zápas proti Švédom a to je všetko. Štvrťfinále? Nad tým určite neuvažujeme," dodal Mikúš. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies