Uštipnutý Nibali nemohol byť ošetrený kortizónom

NETKY.SK • 6 September 2013, 09:33 • 2 min
Uštipnutý Nibali nemohol byť ošetrený kortizónom

TARAZONA - Líder cyklistickej Vuelty Vincenzo Nibali jazdí na bicykli s tmavými okuliarmi, aby nebolo vidieť jeho opuchnuté oko. Takto absolvoval aj stredajšiu časovku v okolí Tarazony, po ktorej sa obliekol do červeného dresu vedúceho pretekára.

slovakia

left justify in out

Nibaliho uštipla osa, ale nemohol byť ošetrený kortizónom, iba antihistaminikom. Jeho kazašský tím Astana je členom Hnutia za dôveryhodnú cyklistiku a použitie kortizónu ako steroidového hormónu je pre tento tím zakázané. Považovalo by sa to za dopingový nález. Šéf Astany, olympijský víťaz z Londýna Alexander Vinokurov, je poriadne nahnevaný.

"Z hnutia ihneď vystúpime," povedal manažér Astany Giuseppe Martinelli. Informuje o tom server iblesk.cz s odvolaním sa na denník Gazzetta dello Sport. 

Nibaliho problémy pripomenuli Američana Jonathana Vaughtersa, ktorý v roku 2001 musel vzdať na Tour de France. Po uštipnutí hmyzom mal alergickú reakciu bez možnosti dostatočného ošetrenia. Predvlani na Tour de France zasa Luxemburčana Fränka Schlecka niečo uštiplo počas tímovej časovky. Nemal však alergickú reakciu a časovku na 23 km dokončil so svojím vtedajším tímom Leopard Trek na štvrtom mieste. 

"Najprv som spanikáril, ale potom som si spomenul, že sa mi to už raz stalo a upokojil som sa. Našťastie nie som alergický," komentoval vtedy starší z bratov Schleckovcov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies