Umelý ďážď má zmierniť smogové znečistenie z lesných požiarov v Riau

NETKY.SK • 15 Marec 2014, 17:45 • 2 min
Umelý ďážď má zmierniť smogové znečistenie z lesných požiarov v Riau

JAKARTA - Umelý dážď sa dnes spustil na indonézske mesto Pekanbaru - hlavné mesto provincie Riau na ostrove Sumatra - po niekoľkých týždňoch znečistenia smogom, ktoré spôsobili požiare blízkych lesov a krovín.

slovakia

left justify in out

 "Po oseve mrakov s použitím lietadiel Cassa a C-130 Hercules sa konečne spustil dážď na Pekanbaru. Dúfajme, že čoskoro prekonáme toto katastrofické zahalenie oparom," povedal Sutopo Purwo Nugroho, hovorca indonézskej Národnej agentúry pre riadenie katastrof.
      

Miestne úrady spustili umelý dážď po tom, ako smogové znečistenie v Pekanbaru dosiahlo v posledných dňoch nebezpečnú úroveň. Uzavreté je aj miestne letisko.
      

Opar začal zahaľovať niektoré časti Riau a objavil sa aj v susednej provincii Západná Sumatra. Kvalita ovzdušia v hlavných častiach Riau je stále nebezpečná a školy ostávajú zavreté, povedal Nugroho.
     

Viditeľnosť v Pekanbaru je približne 500 metrov.
     

Prezident Susilo Bambang Yudhoyono plánuje dnes odcestovať do Riau, aby osobne riadil boj s lesnými požiarmi, doplnila agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies