Ukrajinské úrady dostali 330 hlásení o porušení priebehu parlamentných volieb

NETKY.SK • 26 Október 2014, 20:47 • 2 min
Ukrajinské úrady dostali 330 hlásení o porušení priebehu parlamentných volieb

KYJEV - Približne 330 oznamov o manipulácii s hlasovacími lístkami a iných porušeniach volebného procesu dostalo ukrajinské ministerstvo vnútra počas predčasných parlamentných volieb, ktoré sa dnes konajú v tejto občianskym konfliktom sužovanej krajine. Informovala o tom agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Počet sťažností sa vzťahuje k 18.00 h miestneho času (17.00 h SEČ), uviedol na svojich oficiálnych webových stránkach príslušný vládny rezort. Zhruba 35 hlásení sa týka kupovania voličských hlasov, 34 hlásení rozširovania kampaňových materiálov, 22 sťažností hovorí o poškodených lístkoch, 17 o rozširovaní lživých údajov.

 

Objavili sa aj správy o strate pečatí volebných komisií, hlasovaní mimo určených volebných miestností či výskyte neplatných hlasovacích lístkov, píše RIA Novosti.

 

Plebiscit sa koná na pozadí vážnej politicko-hospodárskej krízy v krajine. Úrady pripustili, že voľby sa nemôžu uskutočniť v polovici okresov vo východných oblastiach vzhľadom na ozbrojený konflikt medzi vládnymi jednotkami a stúpencami nezávislosti dvoch samozvaných ľudových republík - Luhanskej a Doneckej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies