Ukrajina plánuje predaj 49 % Naftogazu

NETKY.SK • 23 Február 2015, 11:41 • 2 min
Ukrajina plánuje predaj 49 % Naftogazu

FRANKFURT - Ukrajinská štátna plynárenská spoločnosť Naftogaz umožní zahraničným investorom, aby vytvorili maloobchodné pobočky, ktorých budú úplnými vlastníkmi.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zahraniční investori zároveň môžu získať až 49-percentný podiel v skupine Naftogaz. Povedal to pre pondelkové vydanie nemeckého denníka Handelsblatt generálny riaditeľ Naftogazu Andrij Koboljev. Dodal, že záujemcovia sa už objavujú, ale ešte nemôže uviesť, o koho ide.


Šéf Naftogazu ďalej uviedol, že do konca tohto roka bude Ukrajina spĺňať požiadavky tretieho energetického balíčka Európskej únie. Tento balíček vyžaduje, aby energetické spoločnosti podnikateľsky oddelili ťažbu, prepravu a maloobchodné aktivity. Cieľom je podporenie konkurencie a zníženie cien pre spotrebiteľov. "Takým spôsobom rozdelíme Naftogaz transparentným spôsobom," dodal Koboljev.


Naftogaz ťaží aj nakupuje plyn a snaží sa ukončiť svoju závislosť od Ruska prostredníctvom lepšieho spojenia s Európskou úniou. Spor o ruské dodávky plynu a o ich cenu patril k hlavným problémom v širšom konflikte medzi Kyjevom a Moskvou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies