Ukrajina chce o nákupe plynu rokovať s Gazpromom za účasti EÚ

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 16:11 • 2 min
Ukrajina chce o nákupe plynu rokovať s Gazpromom za účasti EÚ

KYJEV - Ukrajinská štátna energetická spoločnosť Naftogaz je pripravená obnoviť trojstranné rokovania s ruskou plynárenskou firmou Gazprom za účasti EÚ o podmienkach nákupu ruského plynu, tak ako navrhol Maroš Šefčovič, podpredseda Európskej komisie zodpovedný za Energetickú úniu.

slovakia

left justify in out

Naftogaz svoju pripravenosť na rokovania potvrdil vo vyhlásení, ktoré zverejnil v stredu. "Sme vďační Európskej komisii za navrhnutú pomoc pri realizácii trojstranných rokovaní," citovalo vyhlásenie generálneho riaditeľa Naftogazu Andrija Koboleva. Naftogaz je pripravený zúčastniť sa na takomto stretnutí v najbližšom čase a na mieste, ktoré vyhovuje všetkým stranám.


Šefčovič sa v utorok v Bruseli stretol s ukrajinským premiérom Volodymyrom Grojsmanom, pričom diskutovali o otázkach súvisiacich so vzťahmi medzi EÚ a Ukrajinou v energetickej oblasti, informovala Európska komisia na svojej internetovej stránke. Vzhľadom na prípravy na zimnú vykurovaciu sezónu podpredseda EK vyjadril pochopenie pre dôležitosť naplnenia ukrajinských zásobníkov plynu. Klesajúce ceny plynu v treťom kvartáli tohto roka sú najvhodnejšie pre dodatočné uskladnenie významného objemu plynu, konštatovala správa EK.

 

"V tomto kontexte podpredseda Maroš Šefčovič vyzval Naftogaz a Gazprom, aby sa dohodli na podmienkach nákupu ruského plynu, čo je spoločným záujmom," informoval portál Európskej komisie a dodal, že EK je pripravená podieľať sa na rokovaniach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies