Ľudia chceli hlavne menej poslancov a zúžiť im imunitu

NETKY.SK • 20 September 2010, 07:20 • 2 min
Ľudia chceli hlavne menej poslancov a zúžiť im imunitu

Ľudia chceli hlavne menej poslancov a zúžiť im imunitu

slovakia

left justify in out

img

Ľudia, ktorí sa v sobotu zúčastnili na referende, si priali hlavne znížiť počet poslancov v Národnej rade SR zo 150 na 100 a obmedziť im imunitu. Za jej zúženie hlasovalo 95,40 percenta občanov. Menej poslancov žiadalo 92,76 percenta hlasujúcich.
      Keďže účasť na plebiscite bola 22,84 percenta a nepresiahla 50-percentnú hranicu, hlasovanie je neplatné. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov Štatistického úradu SR, ktoré zverejnil na internete po sčítaní všetkých hlasovacích lístkov.
      Hlasujúci sa vyjadrovali aj k zrušeniu koncesionárskych poplatkov. To si praje 87,24 percenta ľudí. Za stanovenie maximálnej ceny vládnych limuzín je 88,84 percenta hlasujúcich. Voľby cez internet by chcelo 70,46 percent ľudí a 74,93 percenta občanov je za to, aby sa osoby poverené výkonom verejnej moci vyňali z práva na odpoveď, ktoré zaručuje tlačový zákon.
      Výsledky plebiscitu by boli platné iba v prípade, ak by sa na ňom zúčastnila nadpolovičná väčšina oprávnených občanov a ak by rozhodnutie prijala nadpolovičná väčšina účastníkov hlasovania. V prípade, že by sa to podarilo, išlo by o prvé úspešné referendum v SR iniciované petíciou občanov.
      Predchádzajúce štyri boli neúspešné, jedno zmarené. Platný bol iba plebiscit o vstupe SR do Európskej únie, ktorý iniciovali politici.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies