Turistické destinácie v Izraeli sú bezpečné

NETKY.SK • 19 November 2012, 14:40 • 2 min
Turistické destinácie v Izraeli sú bezpečné

Turistické destinácie v Izraeli sú bezpečné - Politika Situácia v turistami vyhľadávanom prímorskom letovisku Ejlat, v oblasti Mŕtveho mora, v Jeruzaleme a v pútnikmi navštevovanom regióne Galiley je pokojná. Informovala o tom agentúra RIA Novosti s odvol

slovakia

left justify in out

img

Situácia v turistami vyhľadávanom prímorskom letovisku Ejlat, v oblasti Mŕtveho mora, v Jeruzaleme a v pútnikmi navštevovanom regióne Galiley je pokojná.

Informovala o tom agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na úrad izraelského ministerstva pre turistický ruch v Moskve.

Príslušné izraelské úrady situáciu v oblasti veľmi pozorne sledujú a majú ju pod kontrolou, ubezpečil izraelský úrad.

Izrael je podľa neho "dobre pripravený na akékoľvek situácie a má k dispozícii všetky prostriedky, skúsenosti a vôľu na to, aby svojim občanom zaručil bezpečnosť a zabezpečil pohodlie". 

Vyhlásenie moskovského úradu izraelského ministerstva pre turistický ruch je reakciou na správy ruských médií, že ruskí turisti v obave z ďalšej eskalácie napätia začali vo veľkom stornovať svoje pobyty v Izraeli.

Ako napísala agentúra AP, medzinárodné letisko Bena Guriona v Tel Avive začína dnes v súvislosti s palestínskym ostreľovaním z preventívnych dôvodov používať nové letové trasy. Úrad pre civilné letectvo ubezpečil, že toto opatrenie nijako neovplyvní štarty ani pristátia lietadiel.

Izrael od 14. novembra v rámci operácie Oblačný stĺp ostreľuje v pásme Gazy predpokladané pozície hnutia Hamas, domy jeho vojenských veliteľov a sklady zbrojného arzenálu, čo je odveta za palestínske raketové údery na ciele v južnom Izraeli. 

Kým počet obetí izraelskej operácie voči Palestínčanom sa neustále zvyšuje - najnovšia bilancia agentúry AP hovorí o 91 obetiach, z čoho 50 sú civilisti; počet izraelských obetí zostáva nateraz nezmenený - pri raketovom útoku na dedinu Kirjat Malachi prišli minulý štvrtok o život traja Izraelčania.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies