Turecký vicepremiér: Proti demonštrantom použijeme armádu

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 15:54 • 2 min
Turecký vicepremiér: Proti demonštrantom použijeme armádu

ANKARA - Turecko, v prípade potreby, použije "zložky ozbrojených síl", aby utíšilo protivládne protesty, vyhlásil dnes vicepremiér Bülent Arinč. Násilné protesty v niekoľkých tureckých mestách pokračujú už vyše dva týždne, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Naša polícia, naše bezpečnostné sily si robia svoju prácu. Ak to nepostačuje, potom si budú policajti robiť svoju prácu. Ak (ani) to nebude postačovať... mohli by sme dokonca použiť zložky tureckých ozbrojených síl," vyhlásil Arinč vo vysielaní štátnej televízie TRT.

Turecké odbory vyhlásili na dnes v krajine generálny štrajk, ktorý je reakciou na brutálne zásahy polície proti demonštrantom, odmietajúcim pokusy vlády o ukončenie ich pouličných protestov.

V súvislosti so zrážkami, ku ktorým došlo v nedeľu a v noci nadnes, polícia v Istanbule zadržala 441 ľudí, informoval zdroj z istanbulskej advokátskej komory. V Ankare bolo počas protivládnych nepokojov zadržaných 56 ľudí.

Niekoľko týždňov trvajúce protivládne demonštrácie si už vyžiadali päť obetí na životoch a asi 5000 zranených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies