Turecká vládna strana hľadá nového premiéra

NETKY.SK • 11 August 2014, 17:45 • 2 min
Turecká vládna strana hľadá nového premiéra

ANKARA - Turecká vládna Strana rozvoja a spravodlivosti (AKP) sa po nedeľňajších prezidentských voľbách musí zaoberať myšlienkou, kto nahradí novozvoleného prezidenta Recepa Erdogana v premiérskom kresle.

slovakia

left justify in out

Podľa zdrojov zvnútra strany by sa dočasným premiérom, ktorý krajinu dovedenie k budúcoročným parlamentným voľbám, mal stať súčasný šéf diplomacie a Erdoganov spojenec Ahmet Davutoglu. Turecké médiá však spomínajú aj končiaceho prezidenta Abdullaha Güla či Binaliho Yildirima, koncom minulého roka odvolaného ministra dopravy.

 

Samotný Erdogan sa svojej novej funkcie ujme 28. augusta, teda v deň formálneho vypršania Gülovho sedemročného mandátu. Vo svojom nedeľňajšom víťaznom prejave vyjadril želanie byť prezidentom nielen svojich voličov, ale všetkých 77 miliónov občanov a volebný výsledok označil za "povstanie Turecka z popola".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies