Turecká polícia zmarila útok al-Kájdy na americké veľvyslanectvo

NETKY.SK • 12 Apríl 2013, 14:09 • 2 min
Turecká polícia zmarila útok al-Kájdy na americké veľvyslanectvo

ANKARA - Turecká polícia prekazila plánovaný útok zo strany teroristickej siete al-Kájda na americké veľvyslanectvo v Ankare.

slovakia

left justify in out

V piatok o tom informujú turecké médiá, podľa ktorých chceli militanti útočiť aj na ďalšie objekty vrátane synagógy v Istanbule. Policajti už v tejto súvislosti zadržali 12 ľudí - ôsmich Turkov, dvoch Azerbajdžancov a dvoch Čečencov. Podľa spravodajskej stanice CNNTürk u nich našli 22 kilogramov výbušnín.

Americká ambasáda v Ankare sa terčom útoku stala naposledy 1. februára. Prihlásila sa k nemu radikálna marxistická protiamerická skupina Revolučný front ľudového oslobodenia (DHKP-C). USA aj Európska únia ju majú na svojom zozname organizácií podporujúcich terorizmus. Obeťou útoku sa vtedy stal bezpečnostný pracovník veľvyslanectva, pričom výbuch na jej budove spôsobil len menšie materiálne škody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies