Trnavský jarmok pre zlé počasie predĺžili

NETKY.SK • 12 September 2014, 15:34 • 2 min
Trnavský jarmok pre zlé počasie predĺžili

TRNAVA - Trnavský jarmok bude nečakane o jeden deň dlhší. Pre neustály dážď vo štvrtok a v piatok budú môcť predajcovia ponúkať svoj tovar v centre mesta aj v pondelok.

slovakia

left justify in out

Oznámil to dnes primátor Trnavy Vladimír Butko. V pondelok je na Slovensku deň pracovného voľna.

Tradičný Trnavský jarmok sa začal vo štvrtok, jarmočníci však pre vytrvalý dážď ulice nenaplnili. Predajcovia, ktorí za miesta na jarmoku zaplatili nemalé čiastky, sa sťažovali na nízke tržby, niektorí svoje stánky ani nerozložili. ,,Aby si mohli zmierniť výpadok v tržbách, padlo rozhodnutie o predĺžení jarmoku. Kto z predajcov bude mať záujem, môže predávať aj v pondelok,“ povedal hovorca trnavskej radnice Pavol Tomašovič. 

 

Miesta na jarmoku si zaplatilo vyše tristo obchodníkov s komerčným tovarom a vyše 180 ľudových remeselníkov. Predajcovia občerstvenia platia za umiestnenie stánku na Trnavskom jarmoku tisíc eur, komerční predajcovia 300 eur a predajcovia cukrovej vaty, langošov, tekvicových jadierok, trdelníkov či pukancov 170 eur. Trnava máva z jarmoku zisk v desaťtisícoch eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies