Trnavský arcibiskup pozýva na adventné pondelky

NETKY.SK • 29 November 2010, 12:39 • 2 min
Trnavský arcibiskup pozýva na adventné pondelky

Trnavský arcibiskup pozýva na adventné pondelky - Kultúra Trnavský arcibiskup Róbert Bezák pozýva veriacich na Adventné konferencie 2010. Od dnešného bude každý pondelok až do Vianoc patriť v Trnave  stretnutiam, na ktorých sa môžu zapojiť do duchovnej pr

slovakia

left justify in out

img

Trnavský arcibiskup Róbert Bezák pozýva veriacich na Adventné konferencie 2010. Od dnešného bude každý pondelok až do Vianoc patriť v Trnave  stretnutiam, na ktorých sa môžu zapojiť do duchovnej prípravy na koncoročný sviatok. V sále Marianum v Arcibiskupskom paláci sa postupne predstavia štyria prednášajúci  na spoločnú tému Prirodzený zákon.  „Advent je časom prípravy na Vianoce a je dobre, ak sa na to človek pripraví v predstihu – možno aj pohľadom do vlastného srdca a do vlastného svedomia, lebo najkrajším darom sme si navzájom. Chceme hovoriť o svedomí, o prirodzenom zákone, o človeku a jeho najhlbšej prirodzenosti, “ vysvetli zmysel podujatia  Róbert Bezák.
      Dnes bude mať prednášku na tému Prirodzený zákon a svedomie šéfredaktor Katolíckych novín Ivan Šulík, po ňom bude teológ Roman Seko hovoriť o Prirodzenom zákone a Desatore. Tretí adventný pondelok odznie prednáška Prirodzený zákon a Desatoro od prodekana Rímskokatolíckej cyrilometodskej bohosloveckej fakulty Univerzity Komenského Jozefa Jančoviča a rektor Kňazského seminára sv. Františka Xaverského v Badíne Ján Viglaš bude na záver hovoriť o Prirodzenom zákone a jeho aktuálnosti v súčasnej modernej spoločnosti. „Som rád, že sa k danej téme vyjadria tí, ktorí študovali oblasť teológie a psychológie. Ja chcem byť pri nich, počúvať , povzbudiť sa a možno aj niečo povedať z vlastnej skúsenosti,“ zdôvodnil  výber prednášajúcich  trnavský arcibiskup.
      Adventné konferencie 2010 v Trnave sú pokračovaním novej formy komunikácie Róberta Bezáka s veriacimi. Začal ich Hodinou s arcibiskupom, stretnutiami s možnosťou klásť mu naživo otázky. Konali sa od júla do októbra a ich záznam je možné sledovať na internetovej televízii Trnavskej arcidiecézy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies