Trnavskí colníci skontrolovali predajcov na festivale na Slovakia Ringu

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 16:20 • 2 min
Trnavskí colníci skontrolovali predajcov na festivale na Slovakia Ringu

TRNAVA/ORECHOVÁ POTÔŇ - Trnavskí colníci si posvietili na predajcov na festivale Acceleration 2014 na Slovakia Ringu v Orechovej Potôni v okrese Dunajská Streda.

slovakia

left justify in out

Kontrolovali, či aj na takomto podujatí obchodníci dodržiavajú zákon o používaní elektronickej registračnej pokladnice. Takmer dve tretiny z nich tento zákon porušilo.
     

"Kým návštevníkov v piatok 4. júla a počas víkendu bavili svetové hviezdy 80. a 90. rokov, 20 colníkov pobočky z Veľkého Medera vykonalo kontrolu na 13 predajných miestach, kde predajcom vyplýva zo zákona povinnosť používať elektronickú registračnú pokladnicu. Niektorých vytypovaných obchodníkov kontrolovali i opakovane," uviedla dnes hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Švárna. Porušenie zákona zistili v ôsmich prípadoch a na mieste uložili obchodníkom pokuty v celkovej výške 1750 eur. Pokute sa nevyhla podľa hovorkyne ani zahraničná spoločnosť, ktorá bola spoluorganizátorom podujatia, pričom zároveň po zaplatení uloženej pokuty táto spoločnosť aj predaj ukončila.
     

Ďalším daňovým únikom colníci na festivale zabránili na základe operatívnej informácie, že zahraničný predajca sa chystá začať predaj občerstvenia bez používania pokladnice. Colníci však konateľov spoločnosti vyzvali, aby od uvedeného zámeru upustili, pretože takéto konanie bude podľa platnej legislatívy SR považované za protiprávne. Zároveň colník predajcu upozornil, že v prípade, ak predaj začne, budú z ich strany využité všetky zákonom dané možnosti a oprávnenia, aby bolo takémuto protiprávnemu konaniu zabránené. Organizátori sa následne rozhodli zahraničného predajcu nahradiť slovenským, ktorý si riadne splnil všetky zákonom stanovené povinnosti.
     

"Kontrolóri finančnej správy neustále vyzývajú občanov, aby aj na takýchto akciách boli všímaví a nezabúdali na bločky z registračných pokladníc. Prípadné zistenia je stále možné nahlasovať na mailovú adresu pokladnica@financnasprava.sk," dodala hovorkyňa Colného úradu Trnava.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies