Třískovu smrť polícia vyhodnotila ako nešťastnú náhodu, má to však háčik!

NETKY.SK • 22 November 2017, 09:05 • 2 min
Třískovu smrť polícia vyhodnotila ako nešťastnú náhodu, má to však háčik!

PRAHA – Vyšetrovanie tragickej smrti obľúbeného českého herca Jana Třísku sa skončilo. Polícia pád z mostu vyhodnotila ako nešťastnú náhodu.

slovakia

left justify in out

Filmová ikona Jan Tříska zomrel po páde z Karlovho mostu do Vltavy 23. septembra, počas svojej sobotňajšej prechádzky. Herec mal 80 rokov a podľa jeho najbližších bol vo výbornej kondícii.

Polícia vylúčila samovraždu a trestný čin, keďže žiadne zistenia tomu nenasvedčovali. "Kriminalisti prvého obvodu túto udalosť ukončili odložením, pretože v danej veci nejde o trestný čin, a preto danú vec nevie vyriešiť inak," informoval iDNES.cz hovorca pražskej polície Tomáš Hulan.

 

"Nemôžem to stopercentne povedať, pretože do hlavy toho človeka sme nevideli. Ale nezaznamenali sme žiadne skutočnosti, ktoré by nasvedčovali tomu, že by išlo o samovraždu," povedal pre Lidovky.cz šéf Obvodného štátneho zastupiteľstva pre Prahu 1 Jan Lelek. Kriminalisti teda takmer po dvoch mesiacoch hercov prípad uzavreli ako nešťastnú náhodu aj napriek tomu, že doposiaľ existujú určité pochybnosti okolo Třískovej smrti.

 

Po mnohých vypočutiach svedkov, prezretia kamerových záberov či audiovizuálnych záznamov a fotografií sa samotný pád nikomu nepodarilo zachytiť. "K prihliadnutiu veku osoby mohlo dôjsť k nešťastnému pádu v podobe straty rovnováhy," dodal Lelek. Políciu k tomu záveru doviedli predovšetkým výsluchy ľudí, ktorí osudný deň s Třískom hovorili alebo sa vo chvíľach tragédie pohybovali v blízkom okolí.

 

"Nie je očitý svedok, ktorý by videl, ako dotyčná osoba spadla do vody. To je ten zásadný problém," poznamenal Lelek. Nepomohli ani bezpečnostné kamery. "Kamerový systém, ktorý tam je, to miesto nepokrýval alebo ho práve nesnímal," dodal Lelek.

 

Tříska sa počas sobotňajšieho popoludnia prechádzal po Karlovom moste, viac krát sa pristavil pri súsoší Svätého Norberta, Václava a Žigmunda, ktoré sa vypína nad siedmym pilierom mosta, smerom od Staromestskej mosteckej veže. Príslušník ochranky uviedol, že ho upozornil, aby zliezol zo sokla súsošia na ktorom stál. Herec sa ospravedlnil a odišiel preč. Po pár minútach sa z neznámych dôvodom na miesto vrátil a zrútil do Vltavy. Na pomoc za ním skočili dvaja turisti z výletnej lode, ktorých neodradila ani studená voda. Hercovi poskytli prvú pomoc do príchodu sanitky.

 

Herec zomrel 25. septembra, v deň, kedy mal začať nakrúcať film režiséra Jiřího Mádla Na streche. Posledná rozlúčka sa uskutočnila 6. októbra v Národnom divadle, kde Tříska prakticky odštartoval svoju kariéru. Rozlúčiť sa s ním prišli viaceré významné osobnosti českého filmu, ako napríklad Zdeněk Svěrák.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies