Tri pätiny Slovákov sú presvedčené, že hospodárska situácia SR sa zhoršila

NETKY.SK • 29 November 2010, 08:54 • 2 min
Tri pätiny Slovákov sú presvedčené, že hospodárska situácia SR sa zhoršila

Tri pätiny Slovákov sú presvedčené, že hospodárska situácia SR sa zhoršila

slovakia

left justify in out

Viac ako tri pätiny Slovákov sú presvedčené, že hospodárska situácia na Slovensku sa za posledných 12 mesiacov zhoršila. Opak si myslí necelá desatina obyvateľov. Podľa 27 % spotrebiteľov sa situácia nezmenila. Vyplýva to zo Spotrebiteľského barometra, ktorý pravidelne vypracováva Štatistický úrad (ŠÚ) SR.  
      Negatívne zostávajú aj vyhliadky spotrebiteľov na ďalší vývoj ekonomickej situácie v krajine. Pozitívne očakávania na obdobie nasledujúcich 12 mesiacov má 11 % opýtaných a so zhoršením počíta 62 % z nich. Žiadnu výraznejšiu zmenu nepredpokladá 22 %.
      Menej optimizmu štatistici zaznamenali aj v oblasti vývoja situácie v jednotlivých domácnostiach. V porovnaní so situáciou pred 12 mesiacmi sa situácia podľa výpovedi respondentov zhoršila v 40 %  a zlepšila v 17 % domácnosti. Nezmenená zostala v 42 % domácnosti.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies