Trenčín oslavuje postup do finále. Radivojevič: "Ešte nie je koniec"

NETKY.SK • 10 Apríl 2018, 06:33 • 2 min
Trenčín oslavuje postup do finále. Radivojevič: "Ešte nie je koniec"

BRATISLAVA - Hokejisti Dukly Trenčín neskrývali po triumfe nad Zvolenom 4:2 na zápasy vo štvrťfinále Kaufland play off Tipsport Ligy 2017/2018 obrovskú radosť. Kapitán Dukly Branko Radivojevič však dúfa, že ešte väčšiu zažije so svojimi spoluhráčmi na konci sezóny.

slovakia

left justify in out

Zvolen bol pre Duklu ťažký súper, čo potvrdili aj samotní hráči. Zverenci trénera Petra Mikulu chceli sériu vrátiť pod Pustý hrad, ale Dukla napokon odolala. "Mali sme aj šťastie. Séria bola úplne vyrovnaná, rozhodovali maličké chybičky," povedal po zápase Radivojevič.

 

Každý zápas v sérii bol veľmi vyrovnaný, štyri zo šiestich sa skončili najtesnejším víťazstvom. V troch prípadoch v prospech Trenčína. "Vyhrali sme však dva zápasy vonku a to sa ráta. Ale klobúk dole pred Zvolenom, bola to veľmi ťažká séria," dodal Radivojevič.

 

 

img

Branko Radivojevič. Foto: TASR

 

 

Rozhodujúci gól v šiestom zápase padol z hokejky Juraja Bezúcha, ktorý sám pred zvolenským brankárom Drewom MacIntyreom excelentným blafákom zavesil puk pod hornú žŕdku. "Ani si tú situáciu veľmi nepamätám, spomínam si len na to, že mi to Cebák hodil pred bránku. Nikto pri mne nebol, tak som sa snažil rozhýbať brankára a šťastie stálo na mojej strane," uviedol Bezúch.

 

Trenčania majú teraz tri dni na oddych, v piatok 13. apríla ich už čaká vo finále Banská Bystrica. "Bystrica je disciplinovaná, nedostáva veľa gólov, bude to iný hokej. My si dnes do polnoci užijeme oslavy, a potom nasleduje príprava na finále. Ešte nie je koniec. Nie každýkrát sa podarí dostať do finále, chceme to dotiahnuť do konca. Oni dlho nehrali, uvidíme, či to bude výhoda," uzavrel Radivojevič.

 

Hlasy trénerov po poslednom zápase:

 

Peter Oremus, tréner Trenčína: "Posledný krok býva najťažší. Nebolo jednoduché pretlačiť silné mužstvo Zvolena. Za víťazstvo a postup do finále sme vďační a vážime si ho, ale teraz sa pre nás začína ďalšia časť sezóny, v ktorej sa pobijeme o ďalší krok, aby sme boli na konci úspešní."

 

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Do tohto veľmi dôležitého zápasu sme vstúpili s veľkou iniciatívou. Súper však začal proti nám veľmi agresívne. Vypracoval si veľa šancí a zatlačil nás do defenzívy. Potom sa síce hra vyrovnala, ale v takýchto zápasoch rozhodujú chyby, ktorých sme urobili viac my. Súper nám ušiel na dvojgólový rozdiel, ktorý sme už nedokázali dotiahnuť."

 

HK Dukla Trenčín - HKM Zvolen 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)

 

Góly: 4. Ölvecký (Radivojevič, Sojčík), 20. Dlouhý (Varga, Mikula), 31. Bezúch (Cebák) - 16. Šišovský (Kováčik), 56. Steen (Ulrych, Coffman). Rozhodovali: J. Konc, Mullner – Výleta, Synek, vylúčení: 8:6 na 2 min., presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 6150 divákov (vypredané).

 

/konečný stav série: 4:2, do finále postúpil Trenčín/

 

Trenčín: Valent - Bačík, Starosta, Cebák, Frühauf, Bohunický, Holenda, Romančík - Radivojevič, Ölvecký, Sojčík - Bezúch, Sádecký, Hossa - Varga, Dlouhý, Mikula - Hudec, Švec, Deveaux - Gašparovič

Zvolen: MacIntyre - Kováčik, Bokroš, Hraško, Zeleňák, Ťavoda, Ulrych, Dubeň – Chovan, Kytnár, Šišovský - Kelemen, Špirko, Puliš - Obdržálek, Steén, Coffman - Ďaloga, Fekiač, Török - Matis

 

Tribúny zimného štadióna Pavla Demitru sa pred úvodným vhadzovaním poriadne zaplnili a gól si zakričali už vo 4. minúte. Radivojevič spätnou prihrávkou našiel Ölveckého a ten umiestnenou strelou k žŕdke nedal MacIntyreovi žiadnu šancu. V 8. minúte mohol vyrovnať Kováčik, no Valent ho vychytal. Na opačnej strane mohol pridať druhý gól Ölvecký. Puk už letel do bránky, ale jeden z brániacich hráčov ho odpálil do bezpečia. V Trenčíne sa hral v prvej tretine výborný hokej. Zvolenu sa podarilo vyrovnať počas presilovej hry. Šišovský v presilovke tečoval Kováčikov projektil od modrej čiary a puk sa zatrepotal v sieti. Do kabín šli napokon s vedením 2:1 Trenčania. Varga v záverečnej minúte spoza bránky prihral Dlouhému a ten trafil ideálne pod hornú žŕdku.

 

Úvodné minúty prostrednej tretiny patrili hosťom. Kováčikov pokus v úvode pokryl Valent. Zvolen nepochodil ani v 29. minúte, keď Obdržálek ani na dvakrát nedostal puk do bránky. Vojaci pridali tretí gól v 31. minúte, Cebák zachytil puk. Okamžite ho poslal pred bránkovisko, kde si úplne osamotený Bezúch vychutnal MacIntyrea a pridal tretí úspech Trenčína. Hra sa následne vrátila do starých koľají a šance sa množili na oboch stranách. V 33. minúte tečoval puk Török a ten sa odrazil od konštrukcie bránky. Presilovkové šance v podaní Coffmana a Chovana zostali nevyužité, a tak šla Dukla do šatní s dvojgólovým náskokom.

 

Hostia spod Pustého hradu boli v záverečnej tretine pod tlakom. V prípade prehry by sa pre nich sezóna skončila. Zvolenčania sa však cez koncentrovanú a dobre organizovanú obranu Trenčína prebíjali veľmi ťažko. Nervozity na ľade pribúdalo a rozhodcovia nedovolené zákroky trestali. Rozhodnúť o všetkom mohol v presilovej hre Ölvecký. Raz bránu netrafil a v druhom prípade nepretlačil MacIntyreov chránič. V 55. minúte sa hosťom podarilo zdramatizovať zápas, keď sa v presilovej hre trafil Steen. Záverečné minúty boli síce rušné, ale gól už nepriniesli a Trenčania sa po víťaznom stretnutí môžu tešiť na finálové súboje proti Banskej Bystrici.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies