Trajekt, ktorý viezol v Thajsku turistov havaroval: Najmenej šesť mŕtvych!

NETKY.SK • 4 November 2013, 10:46 • 2 min
Trajekt, ktorý viezol v Thajsku turistov havaroval: Najmenej šesť mŕtvych!

PATTAYA - Thajskí záchranári v pondelok pokračujú v pátraní po obetiach havárie plne obsadeného trajektu, ktorý sa v nedeľu poobede potopil pri malom ostrove Koh Larn.

slovakia

left justify in out

Nehoda si zatiaľ vyžiadala šesť mŕtvych vrátane troch cudzincov a asi 19 zranených. Polícia tiež pátra po kapitánovi lode, ktorý z miesta nešťastia ušiel. Trajekt viezol 150 až 200 turistov, väčšinou Rusov, z obľúbeného plážového strediska Pattaya na ostrov Koh Larn. Záchranári predpokladajú, že počet mŕtvych je končený. Istotu budú však mať, až keď vytiahnu vrak plavidla na hladinu. Príčina nešťastia nie je známa. Podľa svedkov sa trajekt potopil za niekoľko minút.

Dopravné prostriedky sú v Thajsku vo všeobecnosti v zlom stave a nehody sú tam bežné. Bezpečnostné pravidlá sa nedodržiavajú napriek tomu, že podľa medzinárodných štandardov nie sú dostatočné, údržba je slabá a najmä lode sú často preplnené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies