Tótha a spol. zaujali obmedzujúce mediálne pravidlá v Riu

NETKY.SK • 24 November 2015, 15:29 • 2 min
Tótha a spol. zaujali obmedzujúce mediálne pravidlá v Riu

SIELNICA - Už istí účastníci olympijských hier 2016 v Riu de Janeiro aj tí, ktorí sa ešte len usilujú o miestenku, už majú predstavu o tom, čo ich v Brazílii neminie vo vzťahu k dopingu, zdraviu či médiám.

slovakia

left justify in out

Slovenský olympijský výbor (SOV) usporiadal v pondelok a utorok v Sielnici špeciálny seminár pre športovcov a ich trénerov s výhľadom na podmienky v dejisku podujatia. V prvý deň sa mohli zúčastnení dozvedieť aktuálne informácie o prípravách OH, zdravotnom zabezpečení, možnostiach prípravy v dejisku, no rezonovali i témy boja proti dopingu, podpory imunity či výživy. Najviac zaujal slovenských športovcov program druhého dňa.

 

"Prezentované boli informácie ohľadom sociálnych sietí, práce s médiami i komunikácie v PR prostredí. Športovcov to veľmi upútalo, pretože je to vec, cez ktorú prezentujú svoju prácu. Zaujímavé boli aj témy z oblasti psychologicko-mentálnej prípravy, čo malo taktiež veľký ohlas. Snažili sme sa priblížiť aj prácu v oblasti reklamných partnerov, teda ako by mohli športovci získať ďalšie prostriedky vo svoj prospech na tréningovú prípravu. Veľký ohlas mali aj informácie o možnostiach uplatnenia športovca po skončení aktívnej kariéry. Odchod zo scény sa nedeje zo dňa na deň, ale treba sa naň systematicky pripravovať, aby vedeli, čo budú robiť ďalej v bežnom živote," prezradil generálny sekretár Slovenského olympijského výboru (SOV) Jozef Liba.

 

Od dvojdňového seminára si predstavitelia SOV sľubujú lepšiu informovanosť športovcov a ich trénerov, ako aj realizačných tímov, ktorí pocestujú na OH 2016 do Ria de Janeiro. "Je potešiteľné, že môžeme so všetkými spolupracovať, stretávať sa, teda aby to nebolo niečo imaginárne, že sa poznáme len cez sociálne siete, emaily a píšeme si listy. My si vážime športovcov a trénerov, preto sme radi, že sa môžeme s nimi stretnúť aj takto tvárou v tvár," dodal J. Liba.

 

Podobný seminár chce Slovenský olympijský výbor usporiadať aj na jar budúceho roka, kde by mala dostať priestor aj téma terorizmu. "Vývoj môže byť do začiatku olympiády všelijaký. Iná je situácia v Južnej Amerike a iná v Európe. Nepodceňujeme to. Práve koncom mesiaca, teda už v najbližších dňoch, bude prebiehať špeciálny míting pre bezpečnostné zložky. Uvidíme, aké budú odtiaľ výstupy. Pripravené sú k tejto téme ďalšie mítingy v budúcom roku, pretože Medzinárodný olympijský výbor venuje tejto téme vážnu pozornosť," objasnil aktuálny stav v oblasti možných teroristických hrozieb generálny sekretár SOV.

 

Na dvojdňovom seminár v Sielnici nechýbal ani úradujúci majster sveta v chôdzi na 50 km Matej Tóth. Po skončení pre SITA uviedol: "Niektoré témy ma zaujali. Určite najmä okolo PR komunikácie a výstupu k médiám, teda k pravidlám, ktoré budú zavedené na olympiáde, a musím povedať, že sú veľmi obmedzujúce. Naozaj si budú musieť dať športovci pozor, čo povedia a hlavne komu a ako. Čiže táto téma bola veľmi prospešná a poučná. Prednášky neboli všeobecné, ale už konkrétnejšie, napríklad ako sa správať počas samotnej olympiády. Dozvedeli sme sa viaceré nové informácie.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies