Tornáda v USA si vyžiadali najmenej jedného mŕtveho

NETKY.SK • 20 Máj 2013, 06:56 • 2 min
Tornáda v USA si vyžiadali najmenej jedného mŕtveho

WASHINGTON - Stredozápad a juh Spojených štátov zasiahlo v nedeľu večer viacero tornád. Prišiel pri nich o život najmenej jeden človek v štáte Oklahoma, odkiaľ prišli tiež správy o vyše 20 zranených, informovali americké médiá.

slovakia

left justify in out

Národná meteorologická služba hlásila takmer 30 tornád v štátoch Oklahoma, Iowa, Kansas a Illinois. Televízie priniesli zábery zničených domov, vyvrátených stromov a prevrátených vozidiel.

Mimoriadne postihnutá bola podľa televízie CNN oblasť okolo mesta Shawnee, ležiaceho asi 50 kilometrov východne od Oklahoma City, kde tornádo spustošilo karavanový park. Dvaja ľudia boli stále nezvestní, povedal pre televíziu miestny šerif. Guvernér Oklahomy vyhlásil mimoriadny stav v 16 okresoch.

V Kansase meteorologická služba varovala ostrými slovami ľudí, aby sa uchýlili do bezpečia. "Môže vás zabiť, ak nebudete v podzemí alebo v úkryte pred tornádom. Dôjde k úplnému zničeniu štvrtí, podnikov a vozidiel. Poletujúce trosky budú pre ľudí a zvieratá smrtiace," uvádza sa vo výstrahe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies