Tipy na seriály, ktoré nielen pobavia, ale aj zahrejú pri srdci

NETKY.SK • 21 Júl 2020, 07:19 • 2 min
Tipy na seriály, ktoré nielen pobavia, ale aj zahrejú pri srdci

Pozeranie seriálov je činnosť nielen obľúbená, ale po dlhom dni či týždni strávenom prácou a naháňaním vedomostí, je aj vítaná.

slovakia

left justify in out

Hlbšie poznanie
Len tak si vyložiť nohy, vziať do ruky nápoj podľa chuti a ešte aj niečo dobré si pochrumkávať - takej kombinácii neodolá zrejme ani jedna živá duša.
Problém je len v tom, ako vybrať ten správny seriál a ako určiť, čo by z pestrej ponuky vyhovovalo jedinečnému vkusu. Isteže, zoznam toho, čo by sa dalo sledovať, je dlhočizný a na jeho spísanie by človek potreboval snáď aj týždne. Článok však môže uľahčiť, poskytne totiž zopár tipov na to, ako stráviť čas nielen príjemne, ale získať z neho aj pridanú hodnotu v podobe hlbšieho poznania.
 

img

 

Joan z Arkádie
Joan je celkom obyčajné a dosť nenápadné dievča. Má rodinu pozostávajúcu z mierne zmätenej matky, brata-intelektuála, ktorému nikto nerozumie, brata po nehode ochrnutého a zatrpknutého a otca-policajta, čo ešte stále verí v spravodlivosť. Práve kvôli otcovi a jeho novej práci sa rodina sťahuje do malého mesta, kde má začať odznova. Joan má v pláne nastúpiť do novej strednej školy, oťukať sa a možno si aj nájsť nejakých priateľov. Ibaže...
Jedného dňa ju osloví mladý chlapec a tvrdí, že je Boh. Joan sa tomu zasmeje, vraj si to o sebe predsa myslí každý muž. Aj ona však pod ťarchou dôkazov musí uznať, že je to naozaj pravda. Postupne sa jej Boh zjavuje vo všelijakých podobách, raz ako muž, inokedy ako žena. Zadáva jej úlohy, a keď ich splní, akosi do seba všetko zapadá.
 

img

 

V siedmom nebi
Miestny reverend má doma veselo. Nielenže káže farníkom o Bohu, ale musí sa potýkať s naozaj početnou rodinou a prešľapmi jednotlivých členov. Seriál je síce z obdobia 90. rokov, vďaka čomu by sa mohol zdať zastaraný, ale hodnoty, ktoré sú v ňom predstavené, staré nikdy nebudú. V seriáli sa hovorí o fajčení, drogách, sexe, náboženstve a viere a človek si z toho odnesie ďaleko viac, než by sa na prvý pohľad komukoľvek zdalo.
 

 

Plný dom
Seriál Plný dom síce neobsahuje ani jednu zmienku o Bohu, napriek tomu ho považujem za dávajúci zmysel a aj radu v čase aj nečase. Vyzdvihuje sa v ňom rodina ako základ a ako záchrana nielen vtedy, keď život nedáva zmysel.
Keď televízny moderátor zostane sám bez manželky a je postavený pred neľahkú úlohu správne vychovať tri dievčatá, z ktorých jedno ešte nosí plienku, prichádza na pomoc veselá dvojica. Do domu sa nasťahuje strýko-záletník, hudobná hviezda, navyše aj dosť posadnutý Elvisom, a rodinný priateľ, ktorý je síce dospelý, ale vie naspamäť odrecitovať každú kreslenú rozprávku a pokúša sa uživiť (podotýkam, dosť neúspešne) ako komik.

 

img


A zrejme netreba zdôrazňovať, že o zábavu v takomto zoskupení núdza nebude. Na konci každej časti divák nájde aj poučenie, vďaka čomu sa dozvie o súrodeneckej láske, o žiarlivosti a závisti, o pocite osamelosti a...



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies