Tipsarevič sa zotavuje po ťažkom zápale pľúc

NETKY.SK • 27 December 2014, 10:40 • 2 min
Tipsarevič sa zotavuje po ťažkom zápale pľúc

BRATISLAVA - Srbský tenista Janko Tipsarevič bude pripravený na návrat po vynechaní celej sezóny 2014 až vo februári. Nezúčastní sa teda na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (19. januára - 1. februára).

slovakia

left justify in out

"Dôvodom je ťažký zápal pľúc, ktorý ma postihol už na začiatku medzisezónnej prípravy," vysvetlil v piatok Tipsarevič prostredníctvom oficiálneho komuniké na Facebooku. Pôvodne mal začať už od 5. januára v indickom Chennai na základe voľnej karty. Srb je šiestym tenistom, ktorý priamo, hoci zatiaľ nie oficiálne (definitívnym škrtom), oznámil absenciu na AO po Čechoch Radkovi Štěpánkovi a Lukášovi Rosolovi, Nemcoch Tommym Haasovi a Florianovi Mayerovi a Američanovi Jackovi Sockovi. 

 

Tridsaťročný niekdajší 8. muž svetového rebríčka Tipsarevič podstúpil v septembri operáciu benígneho nádoru na nohe. Spoludržiteľ Davisovho pohára 2010 naposledy hral vlani v októbri. Pôvodne sa po konzervatívnej liečbe plánoval vrátiť už v máji 2014 v nemeckom Düsseldorfe, napokon sa však nevyhol zákroku na ľavej nohe, po ktorom nasledoval ešte jeden. Belehradčan momentálne už nemá body v počítačovom poradí, ale po návrate bude môcť využívať tzv. chránený renking v podobe 39. miesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies