Tiňkov: Sagan nepotreboval povolenie na vynechanie Vuelty

NETKY.SK • 25 Júl 2016, 11:11 • 2 min
Tiňkov: Sagan nepotreboval povolenie na vynechanie Vuelty

PARÍŽ - Prínos Petra Sagana pre tím Tinkoff je taký veľký, že slovenský cyklista nepotreboval povolenie na vynechanie pretekov Vuelta a Espaňa. Uviedol to ruský majiteľ stajne Oleg Tiňkov. Lídrom Tinkoffu na záverečnej Grand Tour sezóny tak bude uzdravený Alberto Contador.

slovakia

left justify in out

"Nemusel si pýtať dovolenie, aby sa mohol na olympijských hrách v Riu de Janeiro zúčastniť v horskej cyklistike. Znamená to, že bude absentovať na Vuelte, na tom však nezáleží. Vďaka Albertovi máme v Španielsku iné ciele. Sagan pôjde na majstrovstvá sveta, bolo by krásne, keby sa stal dvakrát za sebou svetovým šampiónom," citoval Tiňkova server sporza.be.

 

Činnosť Tinkoffu sa skončí po tejto sezóne, ale jeho majiteľ sa mieni v budúcnosti vrátiť do sveta cyklistiky a dosiahnuť vytúženú métu - celkový triumf na Tour de France. "Po pár rokoch sa vrátim s novým veľkým projektom. Počkám si na koniec éry Christophera Froomea a opäť sa zapojím do pelotónu. Oddýchnem si s rodinou v Rusku, no určite prídem naspäť a zvíťazím na Tour," vyhlásil Tiňkov, ktorý vyjadril spokojnosť s účinkovaním svojho zoskupenia na TdF 2016: "Tri dni v žltom, tri etapové prvenstvá, bodkovaný i zelený dres. Nič viac som od mojej nateraz poslednej Tour nemohol očakávať."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies