The xx zverejnili videoklip k singlu On Hold

NETKY.SK • 28 November 2016, 18:10 • 2 min
The xx zverejnili videoklip k singlu On Hold

LONDÝN - Anglická indiepopová kapela The xx predstavila videoklip ku skladbe On Hold. Tá je prvým singlom z ich pripravovaného albumu I See You, ktorý sa dostane do predaja 13. januára.

slovakia

left justify in out

Videoklip režíroval Alasdair McLellan, pričom ho nakrúcali v texaskom meste Marfa, kde The xx taktiež nahrávali niektoré skladby z nového albumu. Ten okrem toho vznikal aj v New Yorku, Los Angeles, Londýne a Reykjavíku. Novinku kapela predstaví naživo vo februári a marci na európskom turné, v rámci ktorého zahrá aj 23. februára vo viedenskej Marx Halle.

 


Skupina The xx vznikla v roku 2005 a jej súčasnú zostavu tvoria Jamie xx (produkcia, klávesy, perkusie), Romy Madley Croft (gitara, spev) a Oliver Sim (basgitara, klávesy). Debutový album xx uviedli na trh v roku 2009. Za nahrávku, ktorá obsahuje single ako Crystalised či Islands, získali Mercury Prize. Nasledovala štúdiovka Coexist (2012), s ktorou dobyli britský albumový rebríček. Z nahrávky pochádza napríklad úspešný singel Angels. Ich ďalšia úspešná skladba s názvom Together sa zas nachádza na soundtracku filmu Veľký Gatsby (2013).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies