Tento rok Deň Zeme oslávi Petržalka čistením Chorvátskeho ramena

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 10:07 • 2 min
Tento rok Deň Zeme oslávi Petržalka čistením Chorvátskeho ramena

BRATISLAVA - Deň Zeme oslávi aj tento rok bratislavská Petržalka tradičným čistením Chorvátskeho ramena.

slovakia

left justify in out

Počas 21. ročníka tejto jarnej aktivity sa vyčistia jeho brehy na úseku od Mlynarovičovej až po Dolnozemskú cestu.  "Tohtoročné čistenie sme po dohode s potápačmi z klubu OCTOPUS a Povodím Dunaja, odštepný závod Šamorín, stanovili na piatok 21. apríla a budeme radi, ak sa k nám, tak ako po minulé roky, pridajú ďalší," hovorí petržalský starosta Vladimír Bajan.

 

V platnosti zostávajú všetky minuloročné stanovištia, teda Mlynarovičova, Jungmannova, Technopol, Medissimo-Antolská a Dolnozemská. Samospráva pri tejto príležitosti opäť pripraví pre dobrovoľníkov potrebné náradie, rukavice a vrecia. "Zamestnanci úradu budú už od pol deviatej pripravení, aby poskytli vrecia, rukavice, minerálku a usmernili dobrovoľníkov, ktorým smerom majú začať zbierať odpadky, ktoré na brehy dofúkol vietor alebo ich tam 'zabudli' nezodpovední obyvatelia," dopĺňa hovorkyňa Petržalky Michaela Platznerová.

 

Potápači z klubu OCTOPUS budú čistiť úsek pri pontónovom mostíku a cez víkend ďalší úsek jazera Veľký Draždiak. Pracovníci Povodia Dunaja budú zasa s člnom čistiť vodnú hladinu a dno na úseku od nemocnice Medissimo smerom k Technopolu. Tradičné čistenie Chorvátskeho ramena a Veľkého Draždiaka je len jednou z jarných aktivít, ktoré organizuje miestna samospráva v rámci upratovania.

 

Počas tohto týždňa, teda od 3. do 7. apríla, prebieha Týždeň čistoty v Petržalke. Jeho cieľom je pomôcť obyvateľom pri dobrovoľnom upratovaní blízkeho okolia ich domu, miestna samospráva im poskytuje vrecia, rukavice a následne odvoz vyzbieraného odpadu. Zároveň mestská časť pristaví podľa harmonogramu veľkokapacitné kontajnery, ktoré sú určené na nadrozmerný odpad, napr. veľké kusy nábytku, stoly, stoličky či matrace. Prvých desať kontajnerov by malo byť k dispozícii 19. apríla, posledné 14. júna.

 

Obyvatelia majú tiež možnosť likvidovať iný ako komunálny odpad aj v zbernom dvore Miestneho podniku verejnoprospešných služieb Petržalka na Čapajevovej ulici. Podmienkou na bezplatné uloženie odpadu z domácností je ale v tomto prípade trvalý pobyt v mestskej časti, resp. preukázanie vzťahu k nehnuteľnostiam na území mestskej časti ako bytu, domu či garáže.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies