TE: Mráz dal jeden z najrýchlejších hetrikov histórie extraligy

NETKY.SK • 24 November 2014, 10:51 • 2 min
TE: Mráz dal jeden z najrýchlejších hetrikov histórie extraligy

NITRA - Hokejový útočník HK Nitra Richard Mráz strelil jeden z najrýchlejších hetrikov v histórii najvyššej slovenskej súťaže.

slovakia

left justify in out

Na tri góly v nedeľňajšom zápase 26. kola proti HK 36 Hant Skalica potreboval 3 minúty a 35 sekúnd. Prvýkrát sa tešil 21-ročný krídelník v čase 27:44 min, keď vyrovnával na 2:2, potom ďalšie dva zásahy pridal v časoch 28:13 a 31:19 min. Medzitým sa strelecky presadil aj Henrich Ručkay a Nitra vďaka štyrom gólom otočila výsledok z 1:2 na 5:2. 

 

Rozdiel medzi troma gólmi Mráza patrí medzi najmenšie v histórii slovenskej súťaže, podrobné štatistiky nie sú k dispozícii. Mráz prekonal tohtosezónny rekord Tipsport extraligy, ktorý od septembrového 5. kola držal Martinčan Tibor Varga. Útočník MHC Mountfield potreboval v prvej tretine súboja s Popradom na hetrik 5 minút a 23 sekúnd. 

 

Mrázov hetrik je dvanástym v Tipsport extralige 2013/2014. Z troch gólov v zápase sa už tešili aj jeho spoluhráči Jozef Stümpel a Lukáš Novák, ktorý je zatiaľ jediným hráčom súťaže v sezóne so štyrmi presnými zásahmi v jednom stretnutí. Pre Mráza je to premiérový hetrik v seniorskej kariére. "Chutil vynikajúco. Dôležité je, že som ho dosiahol pred vlastnými fanúšikmi. Asi naposledy som dal tri góly v jednom stretnutí ešte v doraste, sú to už tri či štyri roky dozadu. Dnes mi to padalo a veľmi ma teší, že sa mi to podarilo doma pred publikom, ktoré je najlepšie v extralige," uviedol Richard Mráz. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies