Taxikári sa postarali o dočasné ochromenie cestnej dopravy vo Varšave

NETKY.SK • 24 September 2015, 16:10 • 2 min
Taxikári sa postarali o dočasné ochromenie cestnej dopravy vo Varšave

VARŠAVA - Vážne narušenie cestnej premávky zapríčinila dnes predpoludním vo Varšave protestná akcia tamojších asi 2000 taxikárov.

slovakia

left justify in out

Účastníci, ktorí od skorých ranných hodín pomalým tempom smerovali z piatich predmestí do centra poľskej metropoly a prakticky ochromili cestnú dopravu na hlavných komunikáciách, požadovali efektívne kroky zákonodarcov proti prepravcom nedodržujúcim legislatívu krajiny.

 

Informovala o tom poľská verejnoprávna televízia s tým, že hlavným dôvodom nespokojnosti taxikárov bola nečinnosť poľských vládnych orgánov a zákonodarcov voči firmám, ktoré pod pláštikom poskytovania služieb v oblasti osobnej ochrany poskytujú služby aj v sfére prepravy osôb, a to za ceny nižšie ako taxislužby.

 

Podľa informácií ekonomického spravodajského portálu strefabiznesu.polskatimes.pl organizátori dnešnej protestnej akcie už skôr vypracovali návrh novely príslušného zákona, ktorá by umožnila dôslednejšiu kontrolu a prísnejšie sankcie voči porušovateľom platných noriem. Taxikári chceli dnes dosiahnuť, aby sa poľský Sejm týmto návrhom zaoberal ešte pred parlamentnými voľbami naplánovanými na 25. októbra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies