Tour de France má nového lídra, dnešná etapa musela byť predčasne ukončená

NETKY.SK • 26 Júl 2019, 17:17 • 2 min
Tour de France má nového lídra, dnešná etapa musela byť predčasne ukončená

TIGNES - Kolumbijčan Egan Bernal z tímu Ineos sa stal novým lídrom 106. ročníka cyklistických pretekov Tour de France. Zo žltého dresu vyzliekol Francúza Julian Alaphilippa z QuickStepu v dnešnej 19. etape, ktorú organizátori predčasne ukončili pre nepriaznivé poveternostné podmienky.

slovakia

left justify in out

Súboj o celkové poradie dostal veľkú trhlinu už 86 kilometrov pred cieľom, keď nečakane odstúpil z pretekov piaty muž celkového poradia Thibault Pinot. Jazdec tímu Groupama-FDJ pociťoval bolesť v ľavom stehne a so slzami v očiach nastúpil do tímového vozidla. 

 

 

Naopak, veľmi dobre zvládol etapu slovenský cyklista Peter Sagan a do méty 50 kilometrov pred koncom sa držal s pretekármi ašpirujúcimi na triumf v celkovom poradí. Potom si zvolil vlastné tempo a začal zaostávať. Na rýchlostnej prémii nebodoval, bez bodu však zostali aj jeho konkurenti bojujúci o zelený dres. Dvadsaťdeväťročný líder tímu Bora-Hansgrohe vedie bodovaciu súťaž s náskokom 85 bodov pred Talianom Eliom Vivianim (Deceuninck-Quick Step). 

 

img

 

Holanďan Steven Kruijswijk z tímu Jumbo-Visma nastúpil 43 kilometrov pred cieľom, na čo výborne zareagovali jazdci tímu Ineos. Naopak, strácať začal Julian Alaphilippe a ešte pred vrcholom stúpania prišiel o žltý dres.

 

img

 

Do zjazdu vstupoval s mankom dvoch minút a siedmich sekúnd na Egana Bernala, ktorý v stúpaní najťažšej kategórie predviedol najlepší výkon. Kolumbíjčan získal prestížnu Cenu Henriho Desgrangea a tiež osem bonusových sekúnd.

 

 

V záverečnej časti trate totiž bolo množstvo snehu, kvôli ktorému mali problém s prejazdom aj sprievodné vozidlá. Riaditeľ pretekov Christian Prudhomme rozhodol o tom, že etapu preruší, pričom do celkového poradia sa budú počítať výsledky z vrcholu stúpania Col de l'Iseran. Novým mužom v žltom drese sa tak stal práve Bernal z tímu Ineos. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies