Tata Steel plánuje predať všetky svoje prevádzky v Británii

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 11:02 • 2 min
Tata Steel plánuje predať všetky svoje prevádzky v Británii

NAÍ DILLÍ - Indický výrobca ocele Tata Steel plánuje predať všetky svoje prevádzky v Británii. Dôvodom sú ich vysoké straty. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Tata kúpila britsko-holandskú oceliareň Corus, najväčšiu v Spojenom kráľovstve, v roku 2007 za 6,2 miliardy libier (7,9 miliardy eur). Oceliareň však neustále zápasí s veľkými stratami a v uplynulých piatich rokoch musela odpísať vyše dvoch miliárd libier z hodnoty britských prevádzok.

 

Tata Steel podľa jej hovorcu zamestnáva v Británii približne 13.000 ľudí. Oceliareň vo svojom vyhlásení konštatuje, že dopyt po oceli na vyspelých trhoch ako je Európa klesol. A obchodné podmienky na starom kontinente aj v Británii sa prudko zhoršili pre nadbytok ocele na globálnom trhu a vysoké výrobné náklady.

 

Tieto dva faktory sa pritom udržia aj v nasledujúcom období, čo má negatívny vplyv na dlhodobú konkurencieschopnosť britských oceliarní aj napriek opatreniam, ktoré prijalo vedenie firmy v uplynulých rokoch, dodáva Tata Steel.

 

(1 EUR = 0,78450 GBP)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies