Tarkovič osobne videl postup Legie a Dudov gól: Je nepredvídateľný

NETKY.SK • 7 November 2014, 12:44 • 2 min
Tarkovič osobne videl postup Legie a Dudov gól: Je nepredvídateľný

VARŠAVA - Postup futbalistov Legie Varšava do šestnásťfinále Európskej ligy UEFA 2014/2015 videl priamo na štadióne vo štvrtok aj asistent trénera slovenskej reprezentácie Štefan Tarkovič. Mohol si tak osobne vychutnať víťazstvo 2:1 nad metalistom Charkov, ktoré zariadil čerstvý novic v A-tíme SR Ondrej Duda.

slovakia

left justify in out

Podľa informácie na oficiálnom webe Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Tarkovič stretnutie sledoval z VIP tribúny a po zápase využil možnosť pozdraviť sa so slovenskými hráčmi v drese poľského majstra. "Nebol to typický výkon Legie Varšava v porovnaní s herným prejavom, akým sa prezentujú v najvyššej poľskej domácej súťaži. Proti Charkovu bránili s väčším počtom hráčov v pokutovom území. Napokon, v európskej súťaži inkasovali v štvrtom zápase iba prvý gól. Hoci si nevytvorili veľké množstvo gólových príležitostí, dokázali zaznamenať štvrté víťazstvo. To hovorí o kvalite mužstva. Aj teraz sa dokázala Legia prepracovať k víťaznému výsledku, nás môže tešiť, že rozhodol práve Ondrej Duda," citoval Tarkoviča web futbalsfz.sk.

 

Duda sa blysol v plnej paráde päť minút pred koncom stretnutia, keď vyviezol loptu a po narážačke so spoluhráčom učebnicovo doviedol akciu do gólového konca. "Ondrej je už v mladom veku hráč, ktorý dokáže riešiť situácie v šestnástke pre súpera neočakávaným spôsobom. Pre súpera je veľmi ťažké predvídať, čo Duda vymyslí. Videli sme, ako zakončil zvnútra šestnástky. Presadil sa však aj peknou individuálnou akciou proti dvom hráčom a následnou presnou finálnou prihrávkou, z ktorej mohol padnúť gól. V priestore šestnástky vie byť nebezpečný a ukázal, že v gólovej situácii dokáže zachovať čistú hlavu," komentoval výkon nováčika v kádri Slovenska na najbližší dvojzápas proti Macedónsku a Fínsku asistent hlavného trénera Jána Kozáka.

 

Spoľahlivým výkonom sa prezentoval aj brankár domácich Dušan Kuciak, ktorý inkasoval len po skvelých nožničkách hosťujúceho Vasyla Kobina. V ďalších situáciách bol však výraznou oporou domácich. "Kuciak podal nesporne kvalitný brankársky výkon. Najmä za nerozhodného stavu v závere, keď sa lámal zápas, predviedol spoľahlivé zákroky a podržal mužstvo," dodal Tarkovič.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies