Taliban zaútočil na väznicu v Pakistane, oslobodili 250 trestancov!

NETKY.SK • 30 Júl 2013, 09:42 • 2 min
Taliban zaútočil na väznicu v Pakistane, oslobodili 250 trestancov!

DERA ISMÁIL CHÁN - Viac ako 250 väzňov oslobodili v noci nadnes militanti z pakistanskej odnože Talibanu, ktorí zaútočili na väznicu na nepokojnom severozápade Pakistanu. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

K útoku došlo okolo polnoci miestneho času v meste Dera Ismáil Chán v provincii Chajbar Paštúnchvá, susediacej s kmeňovými regiónmi pri hraniciach s Afganistanom. 

Na miestne väzenie zaútočilo asi 150 talibanských bojovníkov prezlečených za policajtov, vyzbrojených bombami, granátmi a automatickými zbraňami. 

Útočníci najskôr prerušili prívod elektrického prúdu do väznice a odpálili asi 60 granátov a náloží, čím prelomili vonkajšiu ochranu komplexu. Následne sa začala niekoľkohodinová prudká prestrelka, počas ktorej prišlo o minimálne 12 ľudí vrátane väzňov a príslušníkov pakistanskej polície.

Medzi trestancami, ktorým sa podarilo ujsť, je aj najmenej 40 členov Talibanu a radikálnej skupiny Laškare Džangví napojenej na al-Káidu. K nočnej akcii sa prihlásila organizácia Tehríke Tálibán Pákistán (TTP).

Dera Ismáil Chán susedí s kmeňovou oblasťou Južný Vaziristan, ktorá je prakticky mimo kontroly centrálnej vlády v Islamabade a ovláda TTP, pakistanská odnož Talibanu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies