Taliban oslobodil z väzenia v afganskom Ghazní 350 väzňov

NETKY.SK • 14 September 2015, 07:08 • 2 min
Taliban oslobodil z väzenia v afganskom Ghazní 350 väzňov

KÁBUL - Militanti z hnutia Taliban zaútočili dnes skoro ráno na väzenie v meste v Ghazní, ktoré je metropolou rovnomennej provincie ležiacej na východe Afganistanu, a oslobodili pritom stovky väzňov.

slovakia

left justify in out

Samovražedný atentátnik sa najprv vyhodil do vzduchu pri vchode do väzenia, následne doň vtrhli ďalší bojovníci Talibanu a otvorili cely, informovala BBC s odvolaním sa na zástupcu provinčného guvernéra Muhammada Alího Ahmadího.

 

Podľa neho útočníci zabili najmenej štyroch policajtov a oslobodili asi 350 väzňov vrátane približne 150 bojovníkov Talibanu. Sedem policajtov utrpelo pri útoku zranenia. Ahmadí povedal BBC, že útočníci boli veľmi dobre organizovaní a na sebe mali uniformy afganskej armády.

 

Hovorca Talibanu Zabiulláh Mudžáhid neskôr potvrdil, že útok uskutočnili traja samovražední atentátnici o 02.00 h miestneho času. Podľa neho bolo oslobodených 400 väzňov a zabitých 40 príslušníkov afganských bezpečnostných zložiek a dozorcov.

 

Reportér agentúry Reuters videl na mieste činu telá dvoch mužov, zrejme samovražedných atentátnikov, a vrak auta, ktoré bolo pravdepodobne použité na prerazenie hlavného vchodu do väzenia.

 

Bezprostredne po útoku nebola známa identita väzňov ani to, kam ušli. V roku 2011 ušlo niekoľko stoviek metrov dlhým tunelom takmer 500 väzňov - vrátane mnohých povstalcov Talibanu - z väzenia v meste Kandahár.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies