Taliansky výrobca pneumatík Pirelli sa dnes vrátil na milánsku burzu

NETKY.SK • 3 Október 2017, 13:00 • 2 min
Taliansky výrobca pneumatík Pirelli sa dnes vrátil na milánsku burzu

RÍM/MILÁNO - Taliansky výrobca pneumatík Pirelli sa dnes vrátil na milánsku burzu po tom, čo ho jeho nový vlastník ChemChina stiahol v roku 2015.

slovakia

left justify in out

Odvtedy sa Pirelli zameral na prémiový segment, výrobu pneumatík pre nákladné vozidlá prevzala dcérska spoločnosť ChemChina.

 

Dopyt po akciách 2,3-násobne prekročil ponuku. Akcie získalo celkovo 33.124 investorov, z čoho 205 inštitucionálnych. Akcie sa predávali za 6,50 eura za kus, čo spoločnosti s trhovou kapitalizáciou 6,5 milióna eur vynesie 2,275 miliardy eur. Pirelli sa tak stal jednou z najväčších úvodných emisií tohto roka.

 

Do rúk malých akcionárov sa dostalo približne 40 percent. ChemChina nepriamo vlastní 65 percent, svoj podiel chce postupne znížiť pod 50 percent. Šéf Pirelli Marco Trochetti Provera, talianske banky UniCredit a Intesa vlastnia celkovo 22 percent, ich podiel sa však uvedením akcií na burzu zníži na 10 až 12 percent.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies