Taliansky tenorista Salvatore Licitra bojuje o život po nehode na skútri

NETKY.SK • 31 August 2011, 13:24 • 2 min
Taliansky tenorista Salvatore Licitra bojuje o život po nehode na skútri

Taliansky tenorista Salvatore Licitra bojuje o život po nehode na skútri

slovakia

left justify in out

img

Taliansky tenorista Salvatore Licitra, ktorý v roku 2002 v newyorskej Metropolitnej opere na poslednú chvíľu zaskočil za chorého Luciana Pavarottiho a zožal obrovský potlesk, bojuje po dopravnej nehode o život v nemocnici na Sicílii.
      Talianske médiá uviedli, že 43-ročný spevák utrpel vážne zranenia hlavy a hrudníka v sobotu v noci, keď na skútri bez helmy nabúral do múru v juhovýchodnej časti Sicílie. Nachádza sa vo veľmi vážnom stave v Garibaldiho nemocnici v Catanii.
      Webová stránka Cataniaoggi citovala dnes primára nemocničnej jednotky intenzívnej starostlivosti Sergia Pintaudiho. Podľa jeho slov lekári zistili, že spevák utrpel tesne pred haváriou mŕtvicu. Náhle prerušenie toku krvi do mozgu mu privodilo bezvedomie, v dôsledku čoho havaroval. Jeho zdravotný stav je stabilizovaný, ale mimoriadne vážny.
      Talianska tlačová agentúra ANSA oznámila, že Licitra je v kóme. Tlačová agentúra AGI uviedla, že sa pridali pľúcne komplikácie.
      Licitra sa narodil vo Švajčiarsku sicílskym rodičom. Vyrástol v Miláne a v roku 1999 debutoval v La Scale ako Cavaradossi v Pucciniho opere Tosca. V Metropolitnej opere debutoval v roku 2002 ako záskok za Pavarottiho práve s týmto operným dielom.
      Prezývaný "nový Pavarotti" cestoval do oblasti Ragusa na Sicílii pred sobotňajšou slávnosťou, na ktorej mal prevziať miestne ocenenie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies