Taliansko: Vláda má obavy z obrovského prílevu utečencov z Líbye

NETKY.SK • 22 Február 2011, 12:47 • 2 min
Taliansko: Vláda má obavy z obrovského prílevu utečencov z Líbye

Taliansko: Vláda má obavy z obrovského prílevu utečencov z Líbye

slovakia

left justify in out

Talianska vláda dnes vyjadrila obavy z obrovského prílevu migrantov z Líbye. V pondelok pristálo na talianskom ostrove Lampedusa vyše 200 migrantov, dnes ráno dorazil čln s ďalšími 43 utečencami z Tuniska.
      Taliansky minister zahraničných vecí Franco Frattini apeloval na EÚ, aby únia nenechalo Taliansko bojovať iba samotné s "možnými obrovskými prúdmi migrantov" z Líbye. Varoval, že Taliansko bude prvé, ktoré pocíti veľkú migračnú vlnu.
      Vláda talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho sa dnes stretne na mimoriadnom zasadnutí, aby prerokovala vážnu situáciu v severnej Afrike a prijala opatrenia proti vlne migrantov.
      Medzitým prichádzali na malý ostrov Lampedusa, južne od Sicílie, ďalší migranti. Záchytné tábory na ostrove sú preplnené. V pondelok letecky previezli na Sicíliu a do južného Talianska asi 400 migrantov.
      V súčasnosti sa na Lampeduse nachádza zhruba 1200 utečencov, pričom záchytné tábory boli vybudované s maximálnou kapacitou približne 850 osôb. Tuniskí migranti sa v pondelok v tábore pobili, jeden taliansky policajt utrpel zranenia.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies