Taliansko uchvátil príbeh dvoch kapitánov, hrdinu a zbabelca

NETKY.SK • 19 Január 2012, 08:22 • 2 min
Taliansko uchvátil príbeh dvoch kapitánov, hrdinu a zbabelca

Taliansko uchvátil príbeh dvoch kapitánov, hrdinu a zbabelca - Svet Hrdinom Talianska sa stal kapitán pobrežnej stráže, ktorý nariadil utekajúcemu kapitánovi stroskotanej výletnej lode Costa Concordia, aby sa vrátil na palubu a riadil záchrannú operáciu.

slovakia

left justify in out

img

Hrdinom Talianska sa stal kapitán pobrežnej stráže, ktorý nariadil utekajúcemu kapitánovi stroskotanej výletnej lode Costa Concordia, aby sa vrátil na palubu a riadil záchrannú operáciu. 
      Jeho nekompromisný rozkaz "Choď na palubu, ty (nadávka)!" sa dnes objavil v Taliansku ako nápis tričkách. Nadávka, ktorú De Falco použil, je taliansky slangový výraz pre mužský pohlavný orgán, bežne používaný na zdôraznenie príkazu.
      "Počúvaj Schettino, možno si sa zachránil pred morom, ale ... prinútim ťa za to zaplatiť. 'Vada a bordo, cazzo'!" - hulákal De Falco na Schettina počas 4-minútového záznamu rádiovej komunikácie, ktorý zverejnili v utorok. 
      V príbehu dvoch kapitánov, ktorý uchvátil Taliansko, zachránil kapitán pobrežnej stráže Gregorio De Falco národnú česť.
      "Ďakujeme vám, kapitán," zverejnil dnes na titulke najväčší taliansky denník Corriere della Serra. 
      Druhého kapitána Francesca Schettina označili noviny za zbabelca. Bol obvinený z neúmyselného zabitia viacerých ľudí, stroskotania lode a jej opustenia.
      "Dvaja muži... dva príbehy, jeden, ktorý nás zahanbil, druhý, ktorý to napravil. Ďakujeme vám, kapitán De Falco, naša krajina súrne potrebuje ľudí ako ste vy," napísal denník Corriere della Sera.
      Nový taliansky hrdina nevyzerá ako idol. Má 48 rokov, plešatie a v uniforme vyzerá skôr ako vrchný čašník exkluzívnej reštaurácie na pobreží Amalfi, konštatovala agentúra Reuters.
      "Nie som hrdina," povedal dnes De Falco reportérom, keď išiel podať svoju výpoveď v rámci vyšetrovania.
      Súdiac podľa ohlasov na sociálnych sieťach ako je Twitter či Facebook, mnohí Taliani s ním nesúhlasia. Za všetkých hovorí tweet chlapca Salvatora Garzillu: "Nabudúce, keď sa ma niekto spýta, kým chcem byť keď vyrastiem, odpoviem: mužom ako je De Falco."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies