Taliansko sužujú rekordné horúčavy a množstvo požiarov

NETKY.SK • 8 August 2012, 11:05 • 2 min
Taliansko sužujú rekordné horúčavy a množstvo požiarov

Taliansko sužujú rekordné horúčavy a množstvo požiarov - Zaujímavosti Celé Taliansko trpí extrémne vysokými teplotami ovzdušia. V meste Enna v centre Sicílie namerali v utorok 40 stupňov Celzia a v Agrigente dnes teplota vystúpila na 44 stupňov.

slovakia

left justify in out

img

Celé Taliansko trpí extrémne vysokými teplotami ovzdušia. V meste Enna v centre Sicílie namerali v utorok 40 stupňov Celzia a v Agrigente dnes teplota vystúpila na 44 stupňov. V 13 veľkých mestách Talianska, od Bologne na severe až po región Kalábria na juhu, vyhlásili varovanie pred horúčavami, informovala talianska tlačová agentúra ANSA.

V celej krajine sú v platnosti opatrenia proti účinkom horúčav. K miernemu ochladeniu by podľa predpovedí malo dôjsť vo štvrtok.

Rekordné teploty tohto leta vyústili do desiatok požiarov. Približne 20 požiarnických lietadiel a vrtuľníkov hasilo dnes spolu 32 požiarov, desiatku z nich na Sicílii. Sedemnásť z celkového počtu požiarov dostali pod kontrolu.

Talianski poľnohospodári medzičasom varovali, že pretrvávajúce sucho ohrozuje veľkú časť ich úrody.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies