Rezort zdravotníctva vyčlenil termíny očkovania pre učiteľov

NETKY.SK • 11 Február 2021, 20:11 • 2 min
Rezort zdravotníctva vyčlenil termíny očkovania pre učiteľov

BRATISLAVA - Na očkovanie učiteľov vyčlenil rezort zdravotníctva 21 700 termínov, a to od 13. do 19. februára.

slovakia

left justify in out

V ktorých mestách?

Ako uviedol minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽaNO) na dnešnej tlačovej konferencii, vakcinačné centrá sa budú nachádzať v Bratislave, Trenčíne, Prešove, Košiciach, Martine, Žiline, Trnave, Liptovskom Mikuláši a v Dolnom Kubíne. Cez týždeň sa bude dať zaočkovať aj v Nitre a Banskej Bystrici.

 

img

 

Ako to bude fungovať? 
Riaditeľom škôl by mal štát poslať link na registráciu, ktorý prepošlú svojim učiteľom. Tým bude následne vygenerovaný termín a pridelí sa im očkovacie centrum. Vakcinácia by sa mala konať cez víkendy, trvať by mala nasledujúce tri týždne.

 

Prvá etapa očkovania 
Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) uviedol, že v prvej etape by mali byť zaočkovaní pedagogickí zamestnanci z materských škôl, prvého stupňa základných škôl, školského klubu detí, stredných škôl - v ich prípade najmä pedagógovia končiacich ročníkov, špeciálnych škôl a tiež škôl s praktickou výučbou. Radia sa sem aj asistenti učiteľa a špeciálni pedagógovia. Prihlásiť sa budú môcť aj učitelia súkromných a cirkevných škôl.

 

img


Gröhling priblížil, že podľa zisťovania rezortu školstva z januára má záujem o očkovanie proti ochoreniu COVID-19 najmenej 60% učiteľov.

 

Situácia v otvorených školách 

Dnes bolo na Slovensku otvorených 2 474 škôl. Ich počet sa v porovnaní so stredou 10. februára zvýšil o takmer 500 škôl.

 

img

 

Zo sprístupnených dát vyplýva, že k dnešnému dňu bolo otvorených 1 094 materských, 1 132 základných a 248 stredných škôl, vrátane špeciálnych. Prezenčné vyučovanie bolo obnovené v 9 204 triedach. V školách bolo dnes viac ako 164-tisíc žiakov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies