Talianske orgány zatkli brata páchateľa minulotýždňového útoku v Marseille

NETKY.SK • 9 Október 2017, 06:56 • 2 min
Talianske orgány zatkli brata páchateľa minulotýždňového útoku v Marseille

RÍM - Brata útočníka tuniského pôvodu, ktorý minulú nedeľu dobodal na smrť dve ženy pred železničnou stanicou vo francúzskom meste Marseille, zatkli na území Talianska pre podozrenie z terorizmu.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročného Anisa Hanachiho, ktorý je bratom 29-ročného útočníka Ahmeda Hanachiho, podľa zverejnených údajov zatkli v sobotu vo Ferrare na severe Talianska po tom, ako na neho francúzske orgány vydali zatykač. Samotného Ahmeda Hanachiho bezprostredne po útoku v Marseille zastrelila vojenská hliadka.

 

Zatknutý brat útočníka je podozrivý z členstva v teroristickej skupine a spolupáchateľstva pri uvedenom čine. Ďalšie podrobnosti by mala talianska polícia zverejniť na tlačovej konferencii, ktorú usporiada dnes dopoludnia.

 

K útoku v Marseille, ktorého obeťami sa stali dve ženy vo veku 17 a 21 rokov, sa prihlásila teroristická organizácia Islamský štát.

 

Páchateľ v minulosti žil v talianskom meste Aprilia, kde si vzal za manželku istú Talianku. Pár sa v roku 2014 rozišiel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies