Talianske daňové úrady vyšetrujú Google pre podozrenia z daňových únikov

NETKY.SK • 26 Február 2015, 19:42 • 2 min
Talianske daňové úrady vyšetrujú Google pre podozrenia z daňových únikov

MILÁNO - Talianske finančné úrady skúmajú, či Google neporušil daňové zákony. Milánsky štátny prokurátor Edmondo Bruti Liberati uviedol, že úradom ide o obchodné roky 2008 až 2013.

slovakia

left justify in out

Google v súčasnosti uvažuje, či talianskym úradom poskytne údaje o obrate v Taliansku. Hovorkyňa Google zároveň poprela správu talianskeho denníka Corriere della Sera, podľa ktorej sa už koncern s úradmi dohodol na finančnom vyrovnaní. Google mal byť ochotný zaplatiť sumu 320 miliónov eur, ktorá sa zakladá na zisku 800 miliónov eur za obdobie piatich rokov.
     

Rozhodne nejde o prvý spor medzi Talianskom a internetovým gigantom. Google sa dostal do zameriavača tamojších úradov už v roku 2012. Dokument ministerstva hospodárstva vtedy obviňoval spoločnosť z toho, že vyvinula systém, pomocou ktorého presúvala zisky z Talianska do Írska, kde platila nižšie dane. Google vtedy akékoľvek porušenie zákona poprel.
     

Taliansko koncom roka 2013 dokonca plánovalo zavedenie akejsi Google-dane. Nový poplatok mal výraznejšie zaťažiť internetové spoločnosti ako Google, Amazon a Yahoo. Vlani zas Google musel zaplatiť Taliansku pokutu vo výške jeden milión eur, keďže podľa názoru tamojších ochrancov dát nedostatočne označil kamerové vozidlá pre vytváranie aplikácie Street View.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies