Talianská predsedníčka Boldriniová ostro kritizovala maďarské referendum o kvótach utečencov

NETKY.SK • 21 September 2016, 18:21 • 2 min
Talianská predsedníčka Boldriniová ostro kritizovala maďarské referendum o kvótach utečencov

RÍM - Ostrej kritike podrobila dnes Maďarsko v súvislosti s blížiacim sa referendom o záväznosti kvót pre prerozdeľovanie utečencov v rámci Európskej únie (EÚ) predsedníčka Poslaneckej snemovne talianskeho parlamentu Laura Boldriniová.

slovakia

left justify in out

"Týmto referendom sa obchádzajú už prijaté závery EÚ, tak sa rozbíja Európa," cituje dnešné vyjadrenie talianskej činiteľky v Ríme tlačová agentúra APA.


Podľa Boldriniovej "jestvujú krajiny, ktoré odmietli v otázke utečencov splniť svoje záväzky. Dostali tak do ťažkostí krajiny ako Taliansko, Grécko, Švédsko a Rakúsko, ktoré si uvedomili svoju zodpovednosť."


Predsedníčka talianskej Poslaneckej snemovne varovala pred zriaďovaním múrov v Európe a pred populizmom. "Populisti navrhujú riešenia, ktoré hľadia do minulosti a ktoré sú odsúdené na neúspech. Populisti nenávidia svet a majú pred ním strach. Ten, kto vyvíja propagandu voči Európe, nemá žiadne idey," vyhlásila pri prezentácii výsledkov internetového prieskumu v talianskej populácii o perspektívach EÚ.


Tri štvrtiny z 10.000 talianskych občanov, ktorí sa zúčastnili na ankete, tvrdia, že Európa priniesla výhody ako je slobodný pohyb osôb, kultúrna výmena, mier a stabilita.


K oblastiam, v súvislosti s ktorými prejavili Taliani znepokojenie, patria podľa Boldriniovej prisťahovalectvo, nezamestnanosť a nízky hospodársky rast.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies