Talianky vo finále favoritkami,. Barazzutti však dvíha varovný prst

NETKY.SK • 5 November 2010, 13:02 • 2 min
Talianky vo finále favoritkami,. Barazzutti však dvíha varovný prst

Talianky vo finále favoritkami,. Barazzutti však dvíha varovný prst

slovakia

left justify in out

img

Talianske tenistky budú vo víkendovom finále Pohára federácie proti domácemu družstvu USA v San Diegu jasnými favoritkami. Obhajkyne titulu nastúpia v Kalifornii v najsilnejšom zložení so šampiónkou Roland Garros Francescou Schiavoneovou i Flaviou Pennettovou, Američankám budú pre zranenie naopak chýbať sestry Serena a Venus Williamsové.
      Kapitán talianskeho tímu Corado Barazzutti však dvíha varovný prst a varuje pred podcenením súpera. "Na papieri sme favoritmi, ale to môže byť veľká pasca. Musíme sa mať na pozore a rešpektovať silu súpera, ktorý nám určite nič nedaruje. Fed Cup má svoje špecifiká, je to niečo úplne iné ako individuálne turnaje. Žiadne víťazstvo nie je dopredu isté a v každom zápase musíte bojovať. Stačí malá strata koncentrácie a môže sa vám to vypomstiť. Vieme, že so sestrami Williamsovými by bol americký tím oveľa silnejší, no mladé hráčky určite nepredajú kožu lacno," povedal pre akreditované médiá Barazzutti, ktorý sa bude snažiť o zisk tretej fedcupovej trofeje v priebehu posledných piatich rokov.
      Vlani Talianky zdolali USA na antuke v Kalábrii 4:0, v San Diegu sa bude hrať na tvrdom povrchu v hale Sports Arena s kapacitou 8850 divákov. "Máme historickú šancu natiahnuť našu víťaznú sériu. Taliansky ženský tenis je momentálne na vrchole a Fed Cup sa pomaly stáva našou vlastnou súťažou. Hoci v San Diegu sa hrá na harde, naše hráčky  s tým nebudú mať žiadne problémy. Po niekoľkých tréningoch v dejisku zápasu sa dostatočne adaptovali na tvrdý povrch, sú vo výbornej forme a urobia všetko pre úspešný výsledok," dodal Barazzutti.
      Američanky sú rekordnými 17-násobnými víťazkami Pohára federácie, naposledy sa však tešili z prvenstva v roku 2000. V San Diegu vo dvojhrách zrejme dostane príležitosť 18-ročná Coco Vandewegheová, ktorú čaká debut v prestížnej tímovej súťaži. "Keď mi fedcupová kapitánka Mary Joe Fernandezová zavolala a oznámila mi, že ma nominuje na finále proti Taliansku, cítila som sa ako v siedmom nebi. Možnosť reprezentovať svoju krajinu je pre každého športovca obrovskou cťou. Vždy som snívala o tom, že raz príde pozvánka do fedcupového tímu. Nečakala som však, že príde tak rýchlo. Počítala som s tým, že nastúpia Serena s Venus. V San Diegu som sa učila základy tenisovej abecedy, v juniorskom veku som tu strávila veľa času, mám tu kamarátov. A práve v San Diegu som slávila prvé veľké víťazstvo na WTA Tour," povedala Vandewegheová, ktorá v júli na turnaji v San Diegu zdolala svetovú dvojku Rusku Veru Zvonariovovú a postúpila do štvrťfinále.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies