Takmer všetky posty nového vládneho kabinetu sú už rozdelené

NETKY.SK • 25 Jún 2010, 09:55 • 2 min
Takmer všetky posty nového vládneho kabinetu sú už rozdelené

Takmer všetky posty nového vládneho kabinetu sú už rozdelené

slovakia

left justify in out

Takmer všetky posty tvoriaceho sa vládneho kabinetu si už stredopravé strany SDKÚ-DS, SaS, KDH a Most-Híd rozdelili. Novinárom to počas "futbalovej" prestávky oznámila volebná líderka SDKÚ-DS Iveta Radičová s tým, že napriek tomu je všetko stále otvorené na možnú diskusiu a dialóg.
Zároveň potvrdila, že strany medzi sebou rokujú aj separátne. "Je to prirodzená súčasť vyjednávania o vláde, hlavne tam, kde sú politické strany, ktoré majú naozaj veľmi porovnateľne kvalitných a silných odborníkov. To je úplne na mieste," vyhlásila.
Na otázku, či to iskrí medzi SaS a KDH, odvetila, že iskrenie je veľmi dobrá tvorivá metóda. "Je to dobré aj medzi pármi, bez iskrenia nie je vzťah. Ale je to normálna diskusia o tom, čo by bolo výhodnejšie a lepšie z hľadiska dosiahnutia dobrých výsledkov," vysvetlila budúca predsedníčka vlády.
Radičová odmietla, že by rokovania stáli na otázke rezortov hospodárstva a dopravy. Podľa jej slov nie je problém ani s koncentráciou moci v rukách jednej strany. "Dohodli sme sa už na úvod, že si to rozdelíme podľa jednotlivých skupín rezortov tak, aby mali všetci zastúpenie v každej skupine," ozrejmila.
V súvislosti s dĺžkou rokovaní podotkla, že "kým to nedokončíme, tak budeme pracovať. Verím, že to dnes uzavrieme. Postupujeme neuveriteľne rýchlo, veď sme začali včera, v porovnaní s Českou republikou máme závratné tempo," dodala.
Predseda KDH Ján Figeľ upozornil, že kým nie je dohodnuté všetko, nie je dohodnuté nič. "Je tam viacero súvislostí, ktoré berieme do úvahy, nie sme na konci," uviedol na margo kuloárnych informácií, že jeho strana sa sporí so SaS o ministerstvá hospodárstva a dopravy. Figeľ však zároveň zdôraznil, že jeho hnutie má záujem dohodnúť sa.
"Ja chcem niesť zodpovednosť za hnutie a celkovú dohodu v štvorkoalícii tak, aby to bolo vyvážené, konštruktívne a dobré ako celok," konštatoval. Pripustil, že on sám chce tiež kreslo v exekutíve. "Je to o hrajúcom kapitánovi, nebudem na lavičke náhradníkov," doplnil.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies