Tajfún Usagi sa prehnal Čínou, o život prišlo najmenej 25 ľudí

NETKY.SK • 23 September 2013, 07:37 • 2 min
Tajfún Usagi sa prehnal Čínou, o život prišlo najmenej 25 ľudí

PEKING - Najmenej 25 obetí na životoch si vyžiadal tajfún Usagi, ktorý zasiahol južnú časť Číny, informovala dnes agentúra DPA. Ide o najhoršiu smršť, ktorá v priebehu tohto roka postihla región, uviedla čínska tlačová agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

"Supertajfún" udrel v noci nadnes plnou silou na juhočínske mesto Šan-wej v pobrežnej provincii Kuang-tung. Prudký nárazový vietor, prívalové dažde a prívalové povodne zničili niekoľko tisíc domov a postihli až 3,6 milióna obyvateľov provincie Kuang-tung. Miestne úrady vyhlásili najvyšší stupeň pohotovosti a preventívne evakuovali z domovov približne 226.000 ľudí. 

Zo zasiahnutej oblasti hlásili aj výpadky dodávok elektriny a vody, ako aj čiastočné ochromenie železničnej dopravy. Do prístavov sa museli vrátiť desaťtisíce rybárskych lodí, píše DPA. Na Filipínach po tajfúne zostali najmenej dvaja mŕtvi a ďalší dvaja nezvestní, zatiaľ čo na Taiwane zranili padajúce stromy deväť ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies