Tajfún Bopha má na Filipínach vyše 900 obetí, stovky ľudí sú nezvestné

NETKY.SK • 13 December 2012, 07:51 • 2 min
Tajfún Bopha má na Filipínach vyše 900 obetí, stovky ľudí sú nezvestné

Tajfún Bopha má na Filipínach vyše 900 obetí, stovky ľudí sú nezvestné - Svet Počet obetí tajfúnu Bopha, ktorý pred týždňom zasiahol južné Filipíny, vzrástol na 902 osôb, informovala dnes tlačová agentúra DPA. Stovky ľudí sú stále nezvestné.

slovakia

left justify in out

img

Počet obetí tajfúnu Bopha, ktorý pred týždňom zasiahol južné Filipíny, vzrástol na 902 osôb, informovala dnes tlačová agentúra DPA. Stovky ľudí sú stále nezvestné.

Záchranári uviedli, že je len malá nádej na nájdenie ľudí, ktorí mohli prežiť. Podľa úradov približne 300 z nezvestných sú rybári, ktorí sa vydali na more aj napriek varovaniam. Do stredy zachránili najmenej 35 rybárov.

Išlo o najhorší tajfún tohtoročnej sezóny. Jeho následky postihli 5,4 milióna ľudí. Škody na infraštruktúre a poliach dosiahli v prepočte 273 miliónov eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies